Στους συμβολαιογράφους ολόκληρη η ευθύνη για τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Must Read

Αλλαγές στις αγοραπωλησίες και τις μεταβιβάσεις ακινήτων φέρνει το νέο έτος, καθώς από τα τέλη του Ιανουαρίου όλες οι «κινήσεις» θα ξεκινούν και θα ολοκληρώνονται στα συμβολαιογραφικά γραφεία, αντί στην εφορία. Οι σχετικές δηλώσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από το γραφείο του συμβολαιογράφου και οι φορολογούμενοι θα γλιτώνουν από τις ουρές και την ταλαιπωρία στις ΔΟΥ.

Με την πλήρη λειτουργία της εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας μεταβιβάσεων ακινήτων, χιλιάδες φορολογούμενοι θα απαλλαγούν οριστικά από την ταλαιπωρία και τη γραφειοκρατία που συνεπάγεται η σημερινή διαδικασία προσέλευσης στις ΔΟΥ για την υποβολή χειρόγραφων δηλώσεων.

Δείτε επίσης: Πώς θα γίνει η διαγραφή χρεών έως 200 € προς τον ΕΦΚΑ

Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα δημοσιευτούν οδηγίες για τη νέα εφαρμογή, ώστε να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στο τέλος του μήνα. Θα ακολουθήσει η ψηφιοποίηση των υπόλοιπων δηλώσεων για συναλλαγές φορολογίας κεφαλαίου (φορολογία δωρεών, κληρονομιών κ.λπ.), με στόχο να εξαλειφθεί οριστικά η ταλαιπωρία πολιτών, επιχειρήσεων και συμβολαιογράφων και να μην αναγκάζονται να επισκέπτονται τις ΔΟΥ γι’ αυτές τις συναλλαγές.

Επιβεβαίωση

Οι δηλώσεις μεταβίβασης θα συμπληρώνονται ηλεκτρονικά από τον συμβολαιογράφο και οι φορολογούμενοι θα επιβεβαιώνουν την ορθότητα των στοιχείων της δήλωσης μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών και θα υποβάλλουν τη δήλωση.

Τα στοιχεία των δηλώσεων θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά απευθείας στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ και δεν θα απαιτείται η καταχώρησή τους από τις ΔΟΥ κατά την κατάθεση της δήλωσης. Ο φόρος θα υπολογίζεται κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης, με βάση τα δεδομένα αυτής. Τα δικαιολογητικά που οδηγούν σε μείωση ή απαλλαγή φόρου θα αποστέλλονται στη ΔΟΥ σε μεταγενέστερο χρόνο από τον συμβολαιογράφο, προς επαλήθευση και έλεγχο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This