Παρασκευή 25/6/2021

Οι εξηγήσεις του Βρούτση για την μείωση της «ποινής» των εργαζόμενων συνταξιούχων

Εξηγήσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει στο μισό (από το 60% η παρακράτηση θα μειωθεί στο 30% του συνόλου της σύνταξης) την «ποινή» για όσους «απόμαχους της εργασίας» πιάνουν μια θέση εργασίας, σε μια περίοδο κατά την οποία το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει το μεγαλύτερο μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε., επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας στην κριτική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί τους συνταξιούχους της χώρας μας ένα δυναμικό, έμπειρο και ιδιαίτερα χρήσιμο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που μπορεί να προσφέρει πολλά στην πατρίδα μας. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε τιμωρητικά και απαξιωτικά απέναντι στους συνταξιούχους. Τους στέρησε επιδεικτικά το δικαίωμα της εργασίας, θέτοντάς τους εξοντωτικούς όρους που απαγόρευαν τη νόμιμη και ομαλή ένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία. Η κυβέρνηση, όμως, ανοίγει τις πόρτες της αγοράς εργασίας σε όλον αυτόν τον κόσμο και του δίνει το δικαίωμα να συνεχίσει ξανά, ομαλά και νόμιμα, την προσφορά του».

Όπως είναι γνωστό, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο το αργότερο μέχρι αύριο αναμένεται να περάσει στο στάδιο της διαβούλευσης, όσον αφορά τους εργαζόμενους συνταξιούχους προωθούνται οι εξής αλλαγές:

  • Οι συνταξιούχοι αγρότες θα μπορούν να συνεχίσουν την επαγγελματική δραστηριότητά τους χωρίς καμία περικοπή, λαμβάνοντας το 100% της σύνταξής τους.
  • Οι συνταξιούχοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να εντάσσονται στην αγορά εργασίας λαμβάνοντας το 70% της σύνταξής τους και καταβάλλοντας ταυτόχρονα ασφαλιστικές εισφορές και φόρους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ