Οι εξηγήσεις του Βρούτση για την μείωση της «ποινής» των εργαζόμενων συνταξιούχων

Must Read

Εξηγήσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει στο μισό (από το 60% η παρακράτηση θα μειωθεί στο 30% του συνόλου της σύνταξης) την «ποινή» για όσους «απόμαχους της εργασίας» πιάνουν μια θέση εργασίας, σε μια περίοδο κατά την οποία το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει το μεγαλύτερο μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε., επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας στην κριτική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί τους συνταξιούχους της χώρας μας ένα δυναμικό, έμπειρο και ιδιαίτερα χρήσιμο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που μπορεί να προσφέρει πολλά στην πατρίδα μας. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε τιμωρητικά και απαξιωτικά απέναντι στους συνταξιούχους. Τους στέρησε επιδεικτικά το δικαίωμα της εργασίας, θέτοντάς τους εξοντωτικούς όρους που απαγόρευαν τη νόμιμη και ομαλή ένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία. Η κυβέρνηση, όμως, ανοίγει τις πόρτες της αγοράς εργασίας σε όλον αυτόν τον κόσμο και του δίνει το δικαίωμα να συνεχίσει ξανά, ομαλά και νόμιμα, την προσφορά του».

Όπως είναι γνωστό, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο το αργότερο μέχρι αύριο αναμένεται να περάσει στο στάδιο της διαβούλευσης, όσον αφορά τους εργαζόμενους συνταξιούχους προωθούνται οι εξής αλλαγές:

  • Οι συνταξιούχοι αγρότες θα μπορούν να συνεχίσουν την επαγγελματική δραστηριότητά τους χωρίς καμία περικοπή, λαμβάνοντας το 100% της σύνταξής τους.
  • Οι συνταξιούχοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να εντάσσονται στην αγορά εργασίας λαμβάνοντας το 70% της σύνταξής τους και καταβάλλοντας ταυτόχρονα ασφαλιστικές εισφορές και φόρους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This