Το φυσικό αέριο «έρχεται» σε έξι δήμους της Αττικής

Must Read

Αθήνα, Κηφισιά, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Ζωγράφου και Καλλιθέα είναι οι δήμοι της Αττικής στους οποίους θα κατασκευαστούν την επόμενη πενταετία τα περισσότερα χιλιόμετρα νέων δικτύων φυσικού αερίου, που θα επιτρέψουν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνότερη πηγή ενέργειας και θέρμανσης.

Αυτό προκύπτει από το πενταετές πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής για την περίοδο 2020-2024, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρόγραμμα επικεντρώνει στην αύξηση των συνδέσεων πάνω στο υφιστάμενο, ενεργό δίκτυο φυσικού αερίου, καθώς, όπως επισημαίνει η ΕΔΑ, με τον τρόπο αυτόν επιτυγχάνεται αύξηση του βαθμού αξιοποίησης του δικτύου διανομής. Παράλληλα, και για την αύξηση της προσβασιμότητας δυνητικών καταναλωτών προβλέπεται η στοχευμένη ανάπτυξη δικτύου διανομής, ώστε να διασφαλίζεται η οικονομική αποτελεσματικότητα των νέων έργων χωρίς να επιβαρύνονται οι καταναλωτές.

Ειδικότερα την περίοδο 2020-2024 προβλέπεται η κατασκευή νέων δικτύων χαμηλής πίεσης μήκους 610 χιλιομέτρων. Από αυτά, τα 77 χλμ. θα κατασκευαστούν στον Δήμο Αθηναίων, 47 χλμ. στην Κηφισιά, 34 χλμ. στο Χαλάνδρι, 32 χλμ. στου Ζωγράφου και στη Γλυφάδα, 30 χλμ. στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της ΕΔΑ Αττικής, το πενταετές πρόγραμμα αποσκοπεί στον διπλασιασμό, σχεδόν, των συνδέσεων, δηλαδή σε 240.000 ενεργοποιημένους μετρητές το 2024, έναντι 135.000 το 2019, με τους διανεμόμενους όγκους να αγγίζουν τα 466.000.000 κυβικά μέτρα, από 340.000.000 κ.μ. στο τέλος του περασμένου έτους. Η επέκταση αυτή θα ανεβάσει στο 66% το ποσοστό κάλυψης της ΕΔΑ Αττικής στις περιοχές ευθύνης της, από 55% σήμερα και σε πάνω από 50%, το ποσοστό διείσδυσης σε οικιακά κτίρια από 39% το 2019.

Δείτε επίσης: Μετά την Καθαρά Δευτέρα τι; Όλες οι αργίες και τα τριήμερα που… έρχονται!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This