Απώλειες πάνω από 12% στο ελληνικό Χρηματιστήριο! Για ανάκαμψη το δεύτερο τρίμηνο μιλούν οι Κινέζοι

Must Read

Οι χαμηλοί τζίροι συνεχίζονται στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά (-12,44% – 483,32 μονάδες), τη στιγμή που το ελληνικό δεκαετές ομόλογο κινείται με απόδοση 2,058%, ενώ το δεκαπενταετές έπιασε απόδοση 2,36%.

Η εγχώρια αγορά δοκιμάζει πλέον τις αντιστάσεις των 480 μονάδων με έναν τζίρο μόλις 22,2 εκατ. ευρώ, ενώ απόδοση 1,94% καταγράφει το Ιταλικό 10ετές ομόλογο, στη χώρα που βιώνει τις μεγαλύτερες ανθρώπινες απώλειες όσο καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη.

Πλέον, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα τόσο προς το Eurogroup, που θα συνεδριάσει αργά το μεσημέρι, αλλά και στην Αμερικανική αγορά, καθώς η αντίδραση των αγορών απέναντι στην ξαφνική μείωση του επιτοκίου, ήταν εξαιρετικά αρνητική.

Ήδη σε διάφορες περιοχές το κλείσιμο επιχειρήσεων κάνει πολλούς να μιλούν για την επικείμενη ανεργία. Στην Ευρώπη, πάντως, σημαντικό στοιχείο θα είναι η εξάπλωση του ιού και αν παρατηρηθεί μια μείωση, ύστερα από την κορύφωση που αναμένουν οι ειδικοί.

Αισιοδοξία από την Κίνα

Οι Κινέζοι υπεύθυνοι διαβεβαιώνουν ότι η οικονομία θα ανακάμψει κατά το δεύτερο τρίμηνο, ωστόσο το ζήτημα πλέον είναι σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται οι οικονομίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ύστερα από τη διακοπή των δραστηριοτήτων σε εκατομμύρια επιχειρήσεις.

Στην Αθήνα, η βουτιά στις τραπεζικές μετοχές φθάνει έως 15,92% (Εθνική Τράπεζα 0,985 ευρώ) και 2 εκατ. τεμάχια. Βουτιά 11,49% καταγράφεται για την Eurobank στα 0,3742 ευρώ με 5,94 εκατ. τεμάχια και 15,2% για την Alpha bank στα 0,7785 ευρώ με 3 εκατ. τεμάχια.

Βουτιά 15,43% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,036 ευρώ με 1,6 εκατ, τεμάχια και 17,23% για τον ΟΠΑΠ στα 6,27 ευρώ, ύστερα και από το κλείσιμο του δικτύου καταστημάτων του.

Βουτιά 10,75% για τον ΟΤΕ στα 9,22 ευρώ, 13,11% για τη ΔΕΗ στα 1,556 ευρώ, βουτιά 20,68% για την Coca-Cola στα 16,68 ευρώ.

Βουτιά, τέλος, 10,73% για τη Γεκ-Τέρνα στα 3,91 ευρώ και 19,58% για την Αεροπορία Αιγαίου στα 3,86 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Κρίσιμο για το μέλλον μας το σημερινό Eurogroup! Τι θα ζητήσει η Ελλάδα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This