Οι τράπεζες συνεχίζουν κανονικά τις εισπράξεις με τις… ευλογίες Στουρνάρα

Must Read

Λες και ζει σε άλλη χώρα, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας εκφράζει την ανησυχία του για την επερχόμενη ύφεση λόγω κορωνοϊού και την επιδείνωση των «κόκκινων» δανείων λόγω των έκτακτων μέτρων. Ο κεντρικός τραπεζίτης… μάλλον «μένει στο γραφείο του» απομακρυσμένος από τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών και κρούει καμπανάκια! Αντί να ασκεί πιέσεις προς τις τράπεζες για να διευκολύνουν τους δανειολήπτες αυτή τη δύσκολη περίοδο, διευκολύνει τις τράπεζες να συνεχίζουν να εισπράττουν κανονικά!

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Τραπέζης της Ελλάδος, ο ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα είναι μηδενικός το 2020, αντί 2,4% που ήταν η πιο πρόσφατη πρόβλεψη μετά την ενσωμάτωση των στοιχείων των Εθνικών Λογαριασμών για το δ΄ τρίμηνο του 2019 (6 Μαρτίου 2020). Η προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης του ρυθμού ανάπτυξης κατά επιπλέον 2,4 ποσοστιαίες μονάδες οφείλεται στην ενσωμάτωση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Με βάση τα τελευταία στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας, η πιθανότερη εκδοχή για την ΤτΕ είναι ότι θα υπάρξει σημαντική επίπτωση στην οικονομία τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2020, η οποία θα αντισταθμιστεί μερικώς τα δύο τελευταία τρίμηνα.

Δείτε επίσης: Ναι μεν θα δοθεί το δώρο του Πάσχα, αλλά… πότε;

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, η ΤτΕ τονίζει πως «ο σχεδιασμός τελεί υπό αναθεώρηση λόγω των έκτακτων συνθηκών κάτω από τις οποίες καλείται να λειτουργήσει σήμερα το τραπεζικό σύστημα, όπως και η πραγματική οικονομία. Αυτό σημαίνει ότι θα επηρεαστεί αρνητικά η πορεία προς την επίτευξη του στόχου της μείωσης του ποσοστού των ΜΕΔ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όχι όμως και ο τελικός στόχος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This