Τετάρτη 23/6/2021

Θα «σφίξει τα λουριά» στις εισπρακτικές η κυβέρνηση αν δεν τηρήσουν τα μέτρα για τους δικαιούχους των 800€;

Δραστικότερα μέτρα είναι έτοιμη να λάβει η κυβέρνηση σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στις αποφάσεις για τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην οποία καθορίζει τα όρια λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών, εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού COVID-19. Ωστόσο, η κυβέρνηση σε περίπτωση καταγγελιών περί συχνών οχλήσεων των εισπρακτικών εταιρειών είναι έτοιμη να λάβει δραστικότερα μέτρα.

Υπενθυμίζουμε ότι, η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας προχώρησε σε τρίμηνη αναστολή της καταβολής δόσεων των δανειοληπτών, ελευθέρων επαγγελματιών και εργαζόμενων οι οποίοι δικαιούνται του επιδόματος των 800 ευρώ.

Δείτε επίσης: «Κερκόπορτα» για τις εργασιακές σχέσεις το επίδομα των 800 ευρώ – Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους εργοδότες

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, μετά τη συμφωνία των Υπουργών Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις ως προς τις εισπρακτικές εταιρείες ισχύουν τα εξής:

Αναστέλλεται για τρεις μήνες – κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον δανειολήπτη – η καταβολή των δόσεων απ’ όλους όσοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι, δικαιούνται του επιδόματος των 800 ευρώ. Μετά τη χορήγηση της τρίμηνης αναστολής, δεν δικαιολογείται άλλο τηλεφώνημα.

• Προτείνονται εξατομικευμένες λύσεις σε δανειολήπτες που τεκμηριωμένα δοκιμάζονται από την αιφνίδια μεταβολή στην οικονομική δραστηριότητα, βασισμένες στο οικονομικό προφίλ του καθένα, ιδιώτη ή επιχείρησης, και προσφέρεται η δυνατότητα μείωσης ή αναστολής καταβολής των δόσεων για τρεις μήνες.

• Αναστέλλεται για συγκεκριμένο διάστημα κάθε επικοινωνία με δανειολήπτες που επικαλούνται αποδεδειγμένο σοβαρό και πραγματικό πρόβλημα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις τους.

• Σε περίπτωση που οι καταγγελίες περί συνεχών οχλήσεων συνεχιστούν, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ακόμη δραστικότερα μέτρα όσον αφορά τόσο τις εισπρακτικές εταιρείες, που είναι σε εξαιρετικά ασφυκτικό πλαίσιο, όσο και τις δικηγορικές εταιρείες, που λόγω νομοθετικής παραλείψεως του παρελθόντος δεν είναι ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ