Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Η κυβέρνηση άνοιξε λογαριασμό δωρεών για τον κορωνοϊό… ένα μήνα μετά

Must Read

Με σημαντική καθυστέρηση και αφού ήδη αρκετοί φορείς και ιδιώτες έχουν διαθέσει χρήματα για την ενίσχυση των μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η κυβέρνηση έρχεται να κάνει αυτό που θα ήταν εξαρχής αυτονόητο, δηλαδή να δημιουργήσει έναν ειδικό λογαριασμό για την κατάθεση δωρεών. Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονο προβληματισμό σε σχέση με το «ποιος» και «πώς» έχει την ευθύνη για τις δωρεές που έγιναν από την έναρξη της κρίσης λόγω του επικίνδυνο ιού μέχρι και προχθές.

Ο ειδικός λογαριασμός κατάθεσης δωρεών προς αποπληρωμή εκτάκτων δαπανών για την αντιμετώπιση του COVID-19 ανοίχτηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου, μετά από εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών. Ο κωδικός ΙΒΑΝ του ειδικού λογαριασμού είναι «GR 8901000230000002341216317».

Δείτε επίσης: «Ρευστότητα» με κρατικά δάνεια για τις επιχειρήσεις έπειτα από… τυφλές αιτήσεις

Ωστόσο, αν και στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για ανάγκη «υπευθυνότητας, ενότητας και αλληλεγγύης», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν φαίνεται να λειτουργεί βάσει αυτών των δεδομένων. Η -αυτονόητη, από την πρώτη στιγμή- ανάγκη ανοίγματος ειδικού λογαριασμού κατάθεσης δωρεών έγινε με καθυστέρηση περίπου ενός μήνα από την έναρξη του προβλήματος και αφού, ήδη, αρκετοί φορείς και ιδιώτες έχουν διαθέσει σημαντικά ποσά. Δημιουργείται, μεταξύ άλλων, λοιπόν, σαφές ζήτημα σε σχέση με το «ποιος» από την κυβέρνηση και με ποιον τρόπο έχει την ευθύνη δημοσιοποίησης και αξιοποίησης των -ουκ ολίγων- δωρεών που ήδη έχουν γίνει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This