ΟΟΣΑ: Απώλειες μέχρι και 35% θα επιφέρει το lockdown στο ελληνικό ΑΕΠ εξαιτίας του πλήγματος στον τουρισμό

Must Read

Σε απώλεια ακόμα και 35% του ελληνικού ΑΕΠ ενδέχεται να οδηγήσει το lockdown λόγω του κορωνοϊού, κυρίως από το πλήγμα που θα δεχτεί ο τομέας του τουρισμού, σύμφωνα με ανάλυση του ΟΟΣΑ. Στην ανάλυση του ΟΟΣΑ υπολογίζονται οι βραχυπρόθεσμες (σε ορίζοντα 12μήνου) οικονομικές επιπτώσεις από μια μείωση της δραστηριότητας πάνω από 50% και ως 100% σε διαφόρους τομείς.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στα διαγράμματα που ακολουθούν, η ελληνική οικονομία θα πληγεί χειρότερα και από την ιταλική. «Η αυξανόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού στις διάφορες χώρες ώθησε πολλές κυβερνήσεις να εισαγάγουν πρωτοφανή μέτρα για να περιορίσουν την επιδημία.
Πρόκειται για μέτρα που επιβάλλονται λόγω της υγειονομικής κατάστασης, η οποία αφήνει ελάχιστα περιθώρια για άλλες επιλογές, καθώς η υγεία πρέπει να παραμείνει πρωταρχική μέριμνα.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρονικά λόγω κορωνοϊού οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ – Ολόκληρη η εγκύκλιος

Τα μέτρα αυτά έχουν οδηγήσει σε προσωρινή παύση λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων, σε ευρέως διαδεδομένους περιορισμούς στις μετακινήσεις, σε αναταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, σε διάβρωση της εμπιστοσύνης και σε αυξημένη αβεβαιότητα.
Σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσδιοριστεί ποσοτικά το ακριβές μέγεθος των επιπτώσεων από τα μέτρα στο ΑΕΠ, αλλά είναι σαφές ότι συνεπάγονται απότομες μειώσεις στο επίπεδο της παραγωγής, των δαπανών των νοικοκυριών, των εταιρικών επενδύσεων και του διεθνούς εμπορίου.

Η μελέτη παρέχει ενδεικτικές εκτιμήσεις για τον αρχικό άμεσο αντίκτυπο των διακοπών, με βάση ανάλυση των τομεακών προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης ανά χώρα και παραδοχή κοινών αποτελεσμάτων σε κάθε τομέα και κατηγορία δαπανών σε όλες τις χώρες», σχολιάζει ο ΟΟΣΑ.

ΟΟΣΑ

ΟΟΣΑ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This