Και δεύτερο «800αρι» για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό

Must Read

Την επέκταση για ακόμα 45 ημέρες των οικονομικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που πλήττονται από τον κορωνοϊό προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Αυτό σημαίνει ότι την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν για δεύτερη φορά οι εξής:
1) Οι μισθωτοί σε επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν με κρατική εντολή. Οι συγκεκριμένοι δικαιούνται 800 ευρώ για την περίοδο από τις 15 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου. Πλέον, θα λάβουν ισόποσο επίδομα για την περίοδο από την 1η Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου.
2) Οι μισθωτοί των οποίων οι συμβάσεις εργασίας είναι σε αναστολή, σε επιχειρήσεις που θεωρούνται πληττόμενες και συνεχίζουν να λειτουργούν. Η πρώτη ενίσχυση των 800 ευρώ αφορά την κάλυψή τους για την περίοδο από την 1η Απριλίου έως τις 15 Μαΐου. Το δεύτερο 800άρι φαίνεται ότι θα είναι για την περίοδο από τις 16 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου.

Ο υπουργός άφησε ένα «παράθυρο» για διεύρυνση του δώρου Πάσχα και σε άλλους υπαλλήλους του Δημοσίου που είναι στην πρώτη γραμμή. Είπε επίσης πως έως το πρώτο 15ημερο του Μαΐου θα καταστεί εφικτή η καταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής μετά την παράταση των αιτήσεων.

Προέβη και σε προαναγγελία κλαδικών σχεδίων στήριξης, τα οποία στον τουρισμό θα έχουν ειδική πρόβλεψη και για τις επιχειρήσεις που τώρα θα ξεκινούσαν ως εποχικές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This