Πρώτη αντίδραση Φλώρου: Τι είπε και τι δεν είπε για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ

Τσιμουδιά για την ταμπακιέρα από Οικονόμου – Τα ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη

Must Read

Μέσω του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θέλησε να απαντήσει στο χαμό του τελευταίου μήνα, το διάστημα δηλαδή που αποκαλύφθηκε η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, με την κωδική ονομασία μάλιστα, 519c.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στέκεται μόνο σε ότι αφορά το πόθεν έσχες του και της οικογένειάς του και κάνει λόγο για «συκοφαντικούς» και «αναπόδεικτους» ισχυρισμούς (σ.σ. σχετικά με αγορά ακινήτου στου Παπάγου έναντι 600.000 ευρώ «μαύρων χρημάτων»), για τους οποίους μάλιστα αναφέρει ότι «επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματος».

Ωστόσο, αυτό που λείπει από την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, είναι η διάψευση της παρακολούθησης από την ΕΥΠ. Δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτήν, με τον Στρατηγό να αποφεύγει να τοποθετηθεί.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.

Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα “Πόθεν Έσχες” πού έχουν κατατεθεί και στα “Ε9” και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του.

Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας. Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ.

Ο ΑΓΕΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η Πατρίδα τού έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους».

Τσιμουδιά για την ταμπακιέρα από Οικονόμου

Για την ουσία των αποκαλύψεων της εφημερίδας Documento και την παρακολούθηση της ΕΥΠ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δεν έβγαλε πάλι άχνα, παρά μόνο αρκέστηκε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και να προτάξει μια δήθεν προσπάθεια αποδυνάμωσης και υπονόμευσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Κάτι που ξεκάθαρα κάνει η Κυβέρνηση, έχοντας υπό παρακολούθηση τoν αρχηγό τους…

«Η υπονόμευση των ενόπλων μας δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ -με ατεκμηρίωτο και απολύτως αναξιόπιστο υλικό από ρυπαρά δίκτυα- υπερβαίνει κατά πολύ την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό, αγγίζοντας πια τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην πατρίδα. Σε μια συγκυρία μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια, εξαιτίας εξωτερικών επιβουλών» τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ που τιτλοφορείται: «Η εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ. Τον εμφανίζει να αγοράζει σπίτι με 600.000 ευρώ μαύρο χρήμα».

«Αλήθεια, ποια είναι η διαδρομή αυτού του υποτιθέμενου υλικού;» ερωτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. «Κι αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα την κλονίσει κανείς. Η κυβέρνηση είναι εγγυητής της ασφάλειας, της δημοκρατίας και της ομαλότητας, όπως έχει αποδείξει με την ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας, την αποτελεσματική διπλωματία, την προσήλωση στο εθνικό συμφέρον και τη θεσμικότητα. Είναι αποφασισμένη, και προπάντων ικανή, να μην επιτρέψει σε κανέναν, έσωθεν ή έξωθεν, να αποδυναμώσει και να πλήξει την Ελλάδα» αναφέρει.

Ο κ. Οικονόμου επαναλαμβάνει ότι η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη επιτελεί στο ακέραιο το έργο της, ώστε να απαντηθούν όλα, ανάμεσα στα οποία και με ποιον τρόπο και για ποιους σκοπούς διοχετεύεται συστηματικά, «από ρυπαρά δίκτυα», τέτοιο περιεχόμενο προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. «Η κυβέρνηση εγγυάται ότι δεν θα μείνει καμιά σκιά και δεν θα υπάρξει κανένα περιθώριο βλάβης της πατρίδας» προσθέτει.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Αν δεν διαψεύσει την παρακολούθηση ΕΥΠ σε Φλώρο ο Μητσοτάκης, επιβεβαιώνει πως τον θέλει εκβιαζόμενο για τα εξοπλιστικά»

Επανέρχεται στο θέμα «της παρακολούθησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου από την ΕΥΠ», -όπως υποστηρίζει-, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ανακοίνωσή του με την οποία απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και απευθύνει τρία ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό, με αφορμή το δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για υπονόμευση των Ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής ασφάλειας είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που λειτουργεί ως παρακράτος βάζοντας την ΕΥΠ να παρακολουθεί την ηγεσία του στρατεύματος».

Ακολούθως απευθύνεται στον πρωθυπουργό:

«Αντί για ηθικοπλαστικές υπεκφυγές περιμένουμε ωστόσο από τον κ. Μητσοτάκη τρεις ξεκάθαρες απαντήσεις:

  • Διαψεύδει η όχι τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του;
  • Διαψεύδει η όχι τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα;
  • Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για την εθνική ασφάλεια ή για να τον εκβιάζει για τις αποφάσεις αναφορικά με τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών;».

Καταλήγοντας υποστηρίζει: «Εάν ο κ Μητσοτάκης δεν διαψεύσει ρητά και κατηγορηματικά τις αποκαλύψεις για τη παρακολούθηση από την ΕΥΠ της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και ειδικότερα του ΑΓΕΕΘΑ κ. Φλώρου, απλά επιβεβαιώνει πως θέλει τον αρχηγό του Στρατεύματος στη θέση του εκβιαζόμενο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This