Στον «πλανήτη Happy» του Μεγάρου Μαξίμου

Μια ωραία ατμόσφαιρα στο υπουργικό συμβούλιο, την ώρα που έξω από τη Βουλή έσβηναν τα ονόματα των θυμάτων στα Τέμπη και οι δρόμοι της Αθήνας ήταν απροσπέλαστοι από τις πορείες

Must Read

Εξω από τη Βουλή οι οδοκαθαριστές έσβηναν τα ονόματα των νεκρών παιδιών στα Τέμπη, στον δρόμο οι οδηγοί ταλαιπωρούνταν για πολλοστή φορά με τις πορείες και τις διαδηλώσεις, το ίδιο και οι έμποροι με τους πολίτες του κέντρου της Αθήνας, όμως στο Μέγαρο Μαξίμου περίσσευε η χαρά, όπως εύγλωττα δείχνουν οι φωτογραφίες από το υπουργικό συμβούλιο.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Ντυμένοι στην τρίχα, υπουργοί και υφυπουργοί, λίγο πριν τους υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το υπουργικό, δημιούργησαν πηγαδάκια, όπου τα γέλια, τα πειράγματα και η λεγόμενη ελληνική πλάκα ήταν η κυρίαρχα. Και γιατί να μην είναι, αφού ξέρουν ότι παίζουν μόνοι στο γήπεδο, οπότε η αυτοπεποίθηση είναι στο ζενίθ;

Σκοπός του υπουργικού συμβουλίου ήταν να παρθούν μέτρα για την ακρίβεια, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε δηλαδή, διότι η ακρίβεια, έτσι όπως έχει αφεθεί, δύσκολα τώρα μπορεί να μαζευτεί! Και, πάντως, η εικόνα των υπουργών μόνο ανάλογη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία δεν ήταν. Ευδιάθετοι και απολύτως προστατευμένοι από ό,τι συνέβαινε έξω από τα παράθυρα του Μαξίμου, στους δρόμους, είχαν και όρεξη αλλά και διάθεση για χιούμορ.

Σε ένα από τα περίφημα φωτογραφικά ενσταντανέ του «χαρούμενου υπουργικού» φαίνεται ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος να κάνει ένα… χαλαρό μασάζ στους ώμους του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο οποίος σε λίγη ώρα θα παρουσίαζε τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας και το νομοσχέδιο για τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Λίγο πιο πέρα, σε άλλο πηγαδάκι, πάλι ο ευτυχισμένος Θοδωρής Λιβάνιος πιάστηκε από τον φωτογραφικό φακό να έχει τετ α τετ και με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, με τους τρεις τους να γελάνε φαρδιά πλατιά. Αδωνις Γεωργιάδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκη Κεραμέως, Σοφία Ζαχαράκη, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Δημήτρης Καιρίδης με τον Δημήτρη Τσιόδρα επίσης βρέθηκαν σε άλλη παρεούλα, με απολύτως χαλαρή διάθεση.

Λίγο αργότερα η Ολγα Κεφαλογιάννη φαίνεται να μπήκε και αυτή στο εύθυμο κλίμα που επικρατούσε λίγο πριν από την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου. Αλλα φωτογραφικά καρέ δείχνουν τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, αλλά και τον Κώστα Σκρέκα με τον Γιάννη Μπρατάκο και τον Γιώργο Γεραπετρίτη να βρίσκονται όλοι σε happy τετ α τετ.

Εμοιαζαν σαν μαθητές στην τάξη λίγο πριν μπει για μάθημα ο καθηγητής. Το χάος πριν, δηλαδή, και ύστερα «Παναγίες» μπροστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κοινωνία στα κάγκελα, λόγω ασύδοτης ακρίβειας, φαρμάκων στα ύψη, τραγικής υγειονομικής περίθαλψης, και από τις μαύρες μνήμες από τις ευθύνες της Πολιτείας στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, κι όμως, οι υπουργοί διατηρούν το αισιόδοξο πνεύμα τους, ντυμένοι μέσα στα ακριβά κοστούμια, ταγιέρ και κασμίρια τους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This