Πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και αναπτυξιακά έργα στην ατζέντα της συνάντησης Θεοδωρικάκου-Ζέρβα

Must Read

Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, η συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, με αφορμή την επερχόμενη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η άμεση εισροή 7 εκατ. ευρώ στην αγορά της Θεσσαλονίκης, η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του εμβληματικού έργου της ανάπλασης των πρώην στάβλων της Παπάφη, η ενίσχυση του στόλου της καθαριότητας με 15 απορριμματοφόρα, αλλά και η γενικότερη αξιοποίηση κονδυλίων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για την υλοποίηση σημαντικών έργων για την συμπρωτεύουσα. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται άμεσα να διατεθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης ένα ποσό της τάξης των περίπου επτά εκατ. ευρώ, ώστε να καλυφθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές. «Έχουμε κοινή υποχρέωση να βάλουμε ένα τέλος στο καθεστώς ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Υπάρχει ισχυρή εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα αυτό, αλλά υπάρχει και αυτονόητη υποχρέωσή μας να το πράξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο που αφορά στους ΟΤΑ όλης της χώρας.

Θεοδωρικάκος Ζέρβας

Με την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, εξάλλου, ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν ότι προχωρά με απολύτως εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων το έργο της ανάπλασης στην περιοχή των πρώην στάβλων της Παπάφη. Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Δήμαρχος μίλησαν για ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Ο κ. Ζέρβας μάλιστα έκανε γνωστό ότι για το συγκεκριμένο έργο ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη φάση της εκπόνησης της μελέτης εφαρμογής.

Στην ατζέντα της συνάντησης των κυρίων Θεοδωρικάκου και Ζέρβα βρέθηκε και το ζήτημα της αξιοποίησης κονδυλίων μέσα από το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε ότι ήδη ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι καθ’ όλα έτοιμος να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις σε δύο άξονες του προγράμματος, ενώ στην πορεία θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που προσφέρει αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο, ώστε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «οι πολίτες να απολαμβάνουν εκείνες τις υπηρεσίες που πρέπει να έχουν οι σύγχρονες ευρωπαϊκές μητροπόλεις».

Πλατφόρμα μητρώου μηχανικών

Εξάλλου, ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισαν ως σημαντική παρέμβαση την πλατφόρμα για το μητρώο μηχανικών που έθεσε σε λειτουργία η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), ώστε να υποστηριχθούν δήμοι -ιδιαίτερα αυτοί που έχουν υποστελεχωμένες υπηρεσίες- για την ωρίμανση των προτάσεών τους.

Παρών, άλλωστε, στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Ηλίας Γιάτσιος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This