Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Τι μέτρα θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στις 12-13 Σεπτεμβρίου;

Μπορεί η ΔΕΘ να ακυρώθηκε, αλλά η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου και θα έχει και ανακοινώσεις για μέτρα ενίσχυσης όσων πλήττονται από την πανδημία. Αυτό έκανε γνωστό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μίλησε και για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, αλλάκαι τον κορωνοϊό.

Στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός θα περιγράψει το οικονομικό πρόγραμμα της χρόνιας δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κ.Πέτσας και πρόσθεσε ότι εξετάζεται ένα πλέγμα μέτρων για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, πέρα από την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ που λαμβάνουν.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης πιο γρήγορα από τον αρχικό σχεδιασμό. Όταν παίρνουμε μετρά για να προστατέψουμε την υγεία, παίρνουμε μετρά να στηρίξουμε και οικονομία, δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι ανάμεσα στα μετρά που μελετά το οικονομικό επιτελείο είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, ενώ ο φόρος επιτηδεύματος είναι κάτι που έχει πει η κυβέρνηση ότι θα καταργηθεί μέσα στην τετραετία. Ανέφερε επίσης ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχιστεί με πιο χαλαρά κριτήρια για να τονωθεί η ρευστότητα.

Όσον αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο Στέλιος Πέτσας είπε πως το πότε θα δοθούν αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων, εκτιμώντας πως οι συνταξιούχοι θα τα λάβουν μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου.

Για μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό, τόνισε ότι «έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε νοικοκυριά και εκπαιδευτικούς με δωρεάν μάσκες. Εφόσον οι ειδικοί προτείνουν χρήση μάσκας εμείς το ακολουθούμε. Η μάσκα αποτελεί το πιο χρήσιμο εργαλείο για να περιορίσουμε την διασπορά».

Για το εμβόλιο ο κ. Πέτσας είπε οτι θα υπάρχει ένας ικανός αριθμός εμβολίων για την χώρα μας και πρώτα θα εμβολιαστούν οι πιο ευάλωτοι. «Θα φροντίσουμε να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες κατά τον εμβόλιο και να μην υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός. Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα είμαστε αισιόδοξοι πως το εμβόλιο μάλλον θα διατεθεί, μέχρι τότε όλοι πρέπει να τηρούν τα μετρά».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ