Η Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχτηκε παταγώδη αποτυχία: «Συμβολικά δόθηκαν οι μάσκες» (video)

Must Read

Το σκάνδαλο με τις μάσκες – αλεξίπτωτα που μοιράστηκαν στους μαθητές την πρώτη ημέρα του σχολείου, κλήθηκε να σχολιάσει η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή «Καλήμερα Ελλάδα». 

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε παταγώδη αποτυχία και έριξε το λάθος σε κάποιον τεχνοκράτη που πιθανόν μπερδεύτηκε όμως όπως ανέφερε «δεν θα τον κρεμάσουν κιόλας»: «Είναι βέβαιο ότι ήταν μία παταγώδης αποτυχία. Έγινε ένα λάθος στο μέτρημα και στα μεγέθη των μασκών, άλλα διάβαζαν, άλλα κατάλαβαν, ήταν ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Είναι βέβαιο ότι κάποιος γραφειοκράτης έκανε λάθος. Από εκεί και πέρα θα το αναζητήσουμε, θα δούμε και ποιος έχει την ευθύνη γιατί στην όποια διαχείριση δημοσίου χρήματος έχει ευθύνες όποιος την κάνει. Θα το ψάξουμε, θα το δούμε, δεν έχουμε σκοπό να κρεμάσουμε κανέναν. Έγινε λάθος. Αυτό που έχει σημασία είναι οι άλλες δύο μάσκες που θα πάνε στο σχολείο να είναι σωστές».

Η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στα κόστος των μασκών με το οποίο επιβαρύνθηκε το ελληνικό δημόσιο, ανέφερε ότι τα χρήματα δόθηκαν στην ΚΕΔΕ επειδή υπήρχε προβληματισμός, ενώ τόνισε ότι οι μάσκες δόθηκαν στους μαθητές για… συμβολικούς σκοπούς: «Τα 6 εκατομμύρια όταν τα διαχειρίζεσαι περνούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, γίνεται μία διαδικασία, ένας διαγωνισμός. Δόθηκε στην ΚΕΔΕ διότι υπήρξε ένας προβληματισμός. Ένας πραγματικός προβληματισμός. Υπήρξαν χώρες που δεν δώσανε καθόλου μάσκες, χώρες που δώσανε. Τελικώς επικράτησε η άποψη ότι για λόγους κόστους είναι καλό τα παιδιά να πάρουν από τρεις μάσκες και έγινε και για λόγους συμβολισμού».

Είχαν δοθεί και μεγαλύτερες διαστάσεις

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σταθόπουλος, προμηθευτής των μασκών που έμοιαζαν με κουκούλες, αποκάλυψε ότι στην αρχή τους είχαν δοθεί ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που χρησιμοποίησαν τελικά, ενώ ο ίδιος αναφέρει ότι είχε επισημανθεί ότι η μάσκα φαινόταν να είναι υπερβολικά μεγάλη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This