Τετάρτη 16/6/2021

Η Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχτηκε παταγώδη αποτυχία: «Συμβολικά δόθηκαν οι μάσκες» (video)

Το σκάνδαλο με τις μάσκες – αλεξίπτωτα που μοιράστηκαν στους μαθητές την πρώτη ημέρα του σχολείου, κλήθηκε να σχολιάσει η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή «Καλήμερα Ελλάδα». 

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε παταγώδη αποτυχία και έριξε το λάθος σε κάποιον τεχνοκράτη που πιθανόν μπερδεύτηκε όμως όπως ανέφερε «δεν θα τον κρεμάσουν κιόλας»: «Είναι βέβαιο ότι ήταν μία παταγώδης αποτυχία. Έγινε ένα λάθος στο μέτρημα και στα μεγέθη των μασκών, άλλα διάβαζαν, άλλα κατάλαβαν, ήταν ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Είναι βέβαιο ότι κάποιος γραφειοκράτης έκανε λάθος. Από εκεί και πέρα θα το αναζητήσουμε, θα δούμε και ποιος έχει την ευθύνη γιατί στην όποια διαχείριση δημοσίου χρήματος έχει ευθύνες όποιος την κάνει. Θα το ψάξουμε, θα το δούμε, δεν έχουμε σκοπό να κρεμάσουμε κανέναν. Έγινε λάθος. Αυτό που έχει σημασία είναι οι άλλες δύο μάσκες που θα πάνε στο σχολείο να είναι σωστές».

Η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στα κόστος των μασκών με το οποίο επιβαρύνθηκε το ελληνικό δημόσιο, ανέφερε ότι τα χρήματα δόθηκαν στην ΚΕΔΕ επειδή υπήρχε προβληματισμός, ενώ τόνισε ότι οι μάσκες δόθηκαν στους μαθητές για… συμβολικούς σκοπούς: «Τα 6 εκατομμύρια όταν τα διαχειρίζεσαι περνούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, γίνεται μία διαδικασία, ένας διαγωνισμός. Δόθηκε στην ΚΕΔΕ διότι υπήρξε ένας προβληματισμός. Ένας πραγματικός προβληματισμός. Υπήρξαν χώρες που δεν δώσανε καθόλου μάσκες, χώρες που δώσανε. Τελικώς επικράτησε η άποψη ότι για λόγους κόστους είναι καλό τα παιδιά να πάρουν από τρεις μάσκες και έγινε και για λόγους συμβολισμού».

Είχαν δοθεί και μεγαλύτερες διαστάσεις

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σταθόπουλος, προμηθευτής των μασκών που έμοιαζαν με κουκούλες, αποκάλυψε ότι στην αρχή τους είχαν δοθεί ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που χρησιμοποίησαν τελικά, ενώ ο ίδιος αναφέρει ότι είχε επισημανθεί ότι η μάσκα φαινόταν να είναι υπερβολικά μεγάλη:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ