Απόρρητη ενημέρωση της Αιγύπτου σε Ελλάδα και Κύπρο: «Προετοιμαστείτε για τζιχαντιστές»!

Ο Σίσι προειδοποιεί για τις συνέπειες των παιχνιδιών της Τουρκίας

Must Read

Συναγερμός σήμανε στα επιτελεία Ελλάδας και Κύπρου μετά το μήνυμα του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για τα «παιχνίδια» της Άγκυρας με τους ισλαμιστές τρομοκράτες και πως αυτό επηρεάζει τις χώρες γύρω από την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα «Νέα Σαββατοκύριακο», η Αίγυπτος παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανήσυχη, όχι μόνο για την αυξανόμενη ανάμειξη της Τουρκίας σε όλες τις περιφερειακές διενέξεις, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο η Άγκυρα εμπλέκει πλέον και χρησιμοποιεί ανοιχτά τον ισλαμιστικό παράγοντα.

Η ανησυχία του Καΐρου κατατέθηκε στην 8η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία την περασμένη Τετάρτη από τον ίδιο τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στις συζητήσεις του τόσο με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Το Κάιρο, σύμφωνα με τα «Νέα Σαββατοκύριακο», μετέφερε σε Ελλάδα και Κύπρο ότι το ζήτημα αυτό – το οποίο αφορά το μέτωπο στη Λιβύη, αφορά την ίδια την εσωτερική ασφάλεια της Αιγύπτου και τον κρίσιμο προς αυτή την κατεύθυνση έλεγχο των ισλαμιστών στη χώρα, αλλά και ευρύτερα την περιοχή – και είναι εξαιρετικής σημασίας για την Αίγυπτο.

Ο Σίσι ζήτησε από τους κ.κ. Μητσοτάκη και Αναστασιάδη να το κρατήσουν ψηλά στην ατζέντα, όχι μόνο των τριμερών επαφών, αλλά και των δικών τους κινήσεων προς τρίτες χώρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This