Κεραυνοί από Ζέρβα: «Μάθαμε από την τηλεόραση ότι ανοίγουν τα σχολεία! Ήταν πολύ πρόωρο»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τονίζει ότι έπρεπε να περιμένουμε ακόμα μια εβδομάδα

Must Read

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας διαφωνεί κάθετα με την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία στις επιβαρυμένες περιοχές, μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων η οποία βεβαία, δεν ήταν ομόφωνη.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm», ο δήμαρχος εξέφρασε Θεσσαλονίκης την άποψη πως θα έπρεπε να παραταθεί κατά μία εβδομάδα η επενέναρξη των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των βρεφονηπιακών σταθμών, ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση του ιικού φορτίου μετά τις αργίες της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

«Έπρεπε να δώσουμε μια ακόμη εβδομάδα παράταση»

«Το λέω ευθαρσώς ότι ήταν πολύ πρόωρο να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, αφού δεν έχουμε δει τις συνέπειες των γιορτών. Έπρεπε να δώσουμε μια ακόμη εβδομάδα παράταση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη χωρίς τη συμμετοχή της Τοπική Αυτοδιοίκησης η οποία φροντίζει τη λειτουργία των σχολείων: «Οι δήμαρχοι σε κόκκινες, είτε πορτοκαλί περιοχές πληροφορηθήκαμε το άνοιγμα των σχολείων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση, μετά από εισήγηση των λοιμοξιολόγων, στην οποία δεν συμμετέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά το ότι οι δήμοι είναι αυτοί που φροντίζουν για την κατάσταση της σχολικής στέγης. Για τις απολυμάνσεις, τους καθαρισμούς, τα αντισηπτικά και τις μάσκες».

Τέλος, έκανε έκκληση στους συνοδούς των παιδιών να μην παρατηρείται συγχρωτισμός έξω από τα σχολικά συγκροτήματα και κινητικότητα, ώστε να μην υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. «Βρισκόμαστε σε ένα πόλεμο. Μπορεί τα παιδιά, από 4 έως 12 χρονών, να μην είναι φορείς της πανδημίας, όμως η κινητικότητα που πραγματοποιείται σε μία ευαίσθητη περίοδο. Το πρόβηλμα δεν έχει ξεπεραστεί», δήλωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This