Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

«Τα βρήκανε», προς το παρόν, Σακελλαροπούλου και Ιερώνυμος

Με ένα μπουκέτο λουλούδια «έσπασε ο πάγος» μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και της ΠτΔ

Γεφυρώνεται, όπως φαίνεται, το χάσμα που υπάρχει στη σχέση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε χθες την επίσημη ανταποδοτική επίσκεψή της στην Αρχιεπισκοπή και μετά την κατ’ ιδίαν συζήτηση διάρκειας 20 λεπτών, οι δύο πλευρές φρόντισαν με δηλώσεις τους να κάνουν σαφές ότι η επικοινωνία διεξήχθη σε πολύ ζεστό κλίμα αγαστής συνεργασίας.

Ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας τόνισε, εξάλλου, πως η Πρόεδρος απέδειξε με την επίσκεψή της τον σεβασμό και την τιμή προς την Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ αναφέρθηκε και στα πνευματικά και υλικά αγαθά που προσέφερε η εκκλησία στο ελληνικό έθνος και το κράτος από τα χρόνια της σκλαβιάς έως σήμερα. Κλείνοντας, ωστόσο, δεν παρέλειψε να αφήσει και την αιχμή του, τονίζοντας ότι «τα κατά καιρούς παρουσιαζόμενα προβλήματα και δυσκολίες βρίσκουμε τρόπους να τα αντιμετωπίζουμε».

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Ιερώνυμος ήταν δυσαρεστημένος, επειδή κατά την επίσημη δοξολογία της Πρωτοχρονιάς η Πρόεδρος δεν ασπάστηκε τον Σταυρό. Φέρεται, μάλιστα, -κατά την ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης- ότι ψιθύρισε στο αυτί του πρωθυπουργού: «Να χαίρεστε την οικοδέσποινά σας»! Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Πέμπτη το βράδυ ο πάγος έλιωσε, αφού στο προσωπικό δείπνο στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο έλυσαν κάθε διαφορά.

Παράλληλα, κατά τη χθεσινή συνάντηση έγινε λόγος και για τον εμβολιασμό, με την Πρόεδρο να σημειώνει ότι «μιλήσαμε για το εμβόλιο και τη μεγάλη ελπίδα που μας δίνει και τονίσαμε τον ουσιαστικό ρόλο της εκκλησίας στην παρότρυνση των συμπολιτών μας να εμβολιαστούν, ώστε να επανέλθουμε όλοι υγιείς στην κοινωνική μας ζωή», ενώ επανέλαβε ότι ήταν μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων σε ένα κλίμα αμοιβαίας κατανόησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ