Παρασκευή 30/7/2021

Όταν ο πιτσιρικάς Μακάριος Λαζαρίδης πούλησε λαχεία στον Μιλτιάδη Έβερτ

10 χρόνια από τον θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ

Εάν σας λέγαμε ότι νυν βουλευτής γνώρισε κάποτε τον Μιλτιάδη Έβερτ πουλώντας του λαχεία, θα το πιστεύατε; Κι όμως έγινε.

Εκπληξη για τους υποστηρικτές του ήταν η παιδική φωτογραφία που ανέβασε χθες στον λογαριασμό του στο Facebook, τιμώντας τη μνήμη του Μιλτιάδη Έβερτ, ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης. Είναι επτά ετών, με πλούσια κόμη, και κοιτάζει με θαυμασμό τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ., τον αείμνηστο Μιλτιάδη Έβερτ.

«Είναι 10 χρόνια χωρίς τον Μιλτιάδη Εβερτ. Τιμώ τη μνήμη του, λοιπόν, με μια φωτογραφία μαζί του, 45 χρόνια πριν. Το μακρινό 1976. Εκείνος υφυπουργός Οικονομικών και εγώ 7 ετών και ένθερμος υποστηρικτής του Α.Ο. Καβάλα. Τον είχα επισκεφτεί για να βοηθήσει οικονομικά, μέσω των κρατικών λαχείων, την αγαπημένη μου ομάδα. Και το έκανε» λέει ο Μακάριος Λαζαρίδης, δημοσιοποιώντας το υπέροχο αυτό φωτογραφικό ντοκουμέντο της ζωής του.

Στις σκέψεις μας

Ωστόσο τον φίλο του, πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Μιλτιάδη Έβερτ, θυμήθηκε με ανάρτησή του χθες και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. «Σαν σήμερα, πριν από 10 χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο Μιλτιάδης Έβερτ. Υπήρξε πρόεδρος της Ν.Δ. και σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της παράταξής μας. Παραμένει πάντα στις σκέψεις μας με αγάπη και ευγνωμοσύνη για την προσφορά του» έγραψε ο αντιπρόεδρος, που είχε στενή φιλική σχέση με τον αείμνηστο Έβερτ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 9 Φεβρουαρίου 2011.

Ο Μιλτιάδης Έβερτ πορεύτηκε βαδίζοντας στα χνάρια της παράδοσης της μεγάλης σχολής του Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Η παράταξή μας -και η ιδεολογία της- ήταν πάντα σταθερός υποστηρικτής της αναγκαιότητας της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, στοιχεία εξάλλου που υπογραμμίζουν τον παραδοσιακό λαϊκό χαρακτήρα της» έλεγε κάποτε ο Μιλτιάδης Εβερτ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ