Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Επανεκκίνηση σχέσεων Ελλάδας-Λιβύης αρκεί να… φύγουν τα βαρίδια και τα ανυπόστατα μνημόνια

Στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου θα γίνει η επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας-Λιβύης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Νίκο Δένδια θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη τη Λιβύη για να επισφραγίσει και την επαναλειτουργία της ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη, σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση των σχέσεων της Ελλάδας με τη βορειοαφρικανική χώρα.

Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «η Ελλάδα στηρίζει τη νέα κυβέρνηση και είναι έτοιμη να στηρίξει την προσπάθειά της να οδηγήσει τη χώρα σε αξιόπιστες και συμπεριληπτικές εκλογές και κατά συνέπεια στην πολιτική ομαλότητα και την ανασυγκρότηση».

Η επαναλειτουργία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη και η επανασύσταση του γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη «θα συμβάλουν σημαντικά στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς ιδίως μάλιστα στην ενέργεια, τις κατασκευές, στην ασφάλεια με σημαντικές προοπτικές στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις», πρόσθεσε.

«Προσβλέπουμε ότι η νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών θα γραφτεί πάνω στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και της καλής πίστης. Είναι σημαντικό για τη Λιβύη στη νέα αυτή εποχή να απαλλαγεί από βαρίδια που την τραβούν προς τα κάτω όπως η παρουσία ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων στο έδαφός της», είπε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη εννοώντας καταφανέστατα την Τουρκία και το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Αλλά και από κείμενα που είναι και ανυπόστατα και παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα δηλώνει την ετοιμότητά της να στηρίξει τη Λιβύη και τους Λίβυους με όλους τους τρόπους, τόσο στο διμερές όσο και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ