Επανεκκίνηση σχέσεων Αθήνας-Τρίπολης: Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη

Μπαράζ επαφών για τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Νίκο Δένδια θα βρεθεί σήμερα για επίσημη επίσκεψη στην Λιβύη, όπου θα συναντηθεί με τον μεταβατικό πρόεδρο Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι και τον μεταβατικό πρωθυπουργό Αμπντουλχαμίντ Ντμπέιμπα.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού θα σηματοδοτήσει επίσης την άμεση λειτουργία της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Τρίπολη και η επανασύσταση του γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη, κινήσεις που η Ελλάδα ελπίζει να συμβάλουν σημαντικά στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς ιδίως μάλιστα στην ενέργεια, τις κατασκευές, στην ασφάλεια, με σημαντικές προοπτικές στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις.

Διαβάστε ακόμα: Επανεκκίνηση σχέσεων Ελλάδας-Λιβύης αρκεί να… φύγουν τα βαρίδια και τα ανυπόστατα μνημόνια

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:

  • Στις 15:25 τοπική ώρα (16:25 ώρα Ελλάδος), ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Μεταβατικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNU), Abdul Hamid Dbeibeh. Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση με την ομόλογο του Najla al-Mangoush.
  • Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών και ακολούθως οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο.
  • Στις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδος), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohamed al-Menfi και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.
  • Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ελληνική Πρεσβεία στη Λιβύη.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This