Δευτέρα 17/5/2021

ΥΠΕΞ για τουρκική προπαγάνδα περί «υπόθαλψης τρομοκρατών» στην Ελλάδα: «Ανυπόστατοι και φαιδροί ισχυρισμοί»

Για «απαράδεκτα μυθεύματα» κάνει λόγο το ΥΠΕΞ

Απαντώντας στον Φαχρετίν Αλτούν, Διευθυντή Επικοινωνιών της Τουρκίας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα φιλοξενεί «τρομοκρατικές οργανώσεις που σχεδιάζουν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον της Τουρκίας», το Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του, «απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων».

Επισημαίνει ακόμα το ΥΠΕΞ, πως ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα ο Αλτούν είχε υποστηρίξει πως η Ελλάδα φιλοξενεί «τρομοκρατικές οργανώσεις που σχεδιάζουν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον της Τουρκίας», προσθέτοντας ότι το κουρδικό PKK συγκαταλέγεται ανάμεσα στις «τρομοκρατικές ομάδες» που υποστηρίζονται από την Αθήνα.

Σε ανάρτησή του έγραψε ότι η Ελλάδα «εγκαταλείπει τους πρόσφυγες και τους αφήνει να πεθάνουν στο Αιγαίο» και ότι οι «τρομοκρατικές οργανώσεις» κρύβονται σε στρατόπεδα προσφύγων εντός της Ελλάδας.

Μοιράστηκε μάλιστα και ένα βίντεο στο οποίο ανέφερε ότι ο πρώην αρχηγός του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν πήγε στην Αθήνα «με διαβατήριο εγγεγραμμένο από την ελληνική κυβέρνηση της Νότιας Κύπρου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ