Εριστικός Μπαχτσελί: «Ξέχασαν πως πιάσαμε από το λαιμό τους Έλληνες στρατιώτες και τους ρίξαμε στο Αιγαίο»

Νέο τουρκικό ρεσιτάλ προπαγάνδας και απειλών κατά της Ελλάδας

Must Read

Σε διαγωνισμό γελοιότητας φαίνεται ότι επιδίδονται στην Τουρκία, για το ποιος θα πει τα φαιδρότερα για την Ελλάδα. Σειρά πήραν σήμερα ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης του εθνικιστικού MHP και εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Μεταναστευτικό, ανατολική Μεσόγειος, Νίκος Δένδιας, Θράκη και ελληνικά νησιά προκάλεσαν την… έκρηξη προπαγάνδας των Τούρκων.

Οι «καταγγελίες» για τις «απάνθρωπες επαναπροωθήσεις»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν καταγγέλλει τις «παράνομες πρακτικές της Ελλάδας, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, έναντι των αιτούντων άσυλο» και κάνει λόγο για «απάνθρωπες επαναπροωθήσεις στα τουρκικά σύνορα και δίωξη των αιτούντων άσυλο».

«Για άλλη μια φορά, καταδικάζουμε τις απάνθρωπες επαναπροωθήσεις της Ελλάδας στα σύνορά μας και τη δίωξη απελπισμένων μεταναστών. Αυτές οι πρακτικές, μακριά από τις ανθρώπινες αξίες, παραβιάζουν τις διεθνείς υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Συνθήκης της Γενεύης του 1951 και της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», είπε.

Μπαχτσελί: «Φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν έχει μάθει κανένα μάθημα από την ιστορία»

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που απειλεί την ασφάλεια της Μεσογείου», δήλωσε σήμερα ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης του εθνικιστικού MHP και εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν και επιτέθηκε στον Νίκο Δένδια χαρακτηρίζοντάς τον «θρασύ».

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που απειλεί την ασφάλεια της Μεσογείου. Η Ελλάδα, η οποία εξοπλίζει με όπλα και στρατιώτες τα 12 νησιά [στο ανατολικό Αιγαίο] των οποίων η μη στρατιωτική κατάσταση διασφαλίζεται από τις συνθήκες, είναι ένοχη και δειλή», είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Αναφορά έκανε και στον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, ο οποίος φαίνεται ότι… πόνεσε πολύ τους Τούρκους: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έβαλε τον Δένδια στη θέση του και του έδειξε τα όριά του. Ο Έλληνας Υπουργός έπεσε σε σκληρό βράχο και έφαγε τα νύχια του. Αλλά να εκφράσω και την ευγνωμοσύνη μου στον κ. Πρόεδρο, ο οποίος ανέθεσε στον κ. Τσαβούσογλου να μιλήσει στη γλώσσα που κατανοεί ο ομόλογός του».

Ο Μπαχτσέλι δεν άφησε έξω ούτε τη Θράκη, μιλώντας για 150.000 ανθρώπους «τουρκικής καταγωγής» που ζουν στη Δυτική Θράκη και «στερήθηκαν την επιλογή» του δικού τους μουφτή. «Η Συνθήκη της Λωζάνης παραβιάζεται … τα αδέρφια μας δεν είναι ποτέ μόνα, ποτέ αβοήθητα, ποτέ χωρίς οικογένεια», δήλωσε και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν έχει μάθει κανένα μάθημα από την ιστορία».

Για να φτάσει στις απειλές και την κορύφωση της φαιδρότητας: «Νομίζω ότι αυτή η μικροσκοπική χώρα έχει αφαιρέσει από τη μνήμη της πώς πιάσαμε από το λαιμό τους Έλληνες στρατιώτες ενώ έφυγαν από την Ανατολία και τους ρίξαμε στο Αιγαίο και πώς θα μπορούσαμε να ρίξουμε τον κόσμο στα κεφάλια τους αν έρθουν ξανά στην ξηρά. Θα ήταν καλό κάποιος να τα εξηγήσει ένα προς ένα στον θρασύ Δένδια και στον αναρμόδιο Μητσοτάκη».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This