Τετάρτη 28/7/2021

Επιτέλους διάβημα στην Τουρκία για την παρενόχληση του γαλλικού πλοίου

Πανικός και σύγχυση στο Μαξίμου

Στα όρια του παραλόγου κινείται ακόμη μία φορά η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των εθνικών μας ζητημάτων.

Μετά τις αδιανόητες δηλώσεις της Αριστοτελίας Πελώνη ότι η παρενόχληση του γαλλικού πλοίου «L’Atalante» ανοιχτά της Κρήτης από την Τουρκία ήταν θέμα που αφορούσε τη Γαλλία και με καθυστέρηση 48 ωρών, αποδεικνύεται ότι μάλλον το θέμα αφορά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές: «Διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες (20/4/2021) από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα προς την τουρκική πλευρά, αναφορικά με το ζήτημα του πλοίου ‘L’Atalante’».

Αμέσως μετά τις δηλώσεις Πελώνη είχε έρθει το «άδειασμά» της από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, ακολούθησε πανικός και εν συνεχεία βγήκε νέα ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ, ότι δεν υπάρχουν δύο γραμμές στην ελληνική εξωτερική πολιτική, κινήσεις που -αν μη τι άλλο- δίνουν ένα άρωμα «σύγχυσης» ως προς τον τόνο με τον οποίο θα αντιμετωπίζονται οι τουρκικές προκλήσεις.

Είναι ανάγκη θυμίσουμε ότι ο Νίκος Δένδιας είπε για το τουρκολιβυκό σύμφωνο εντός της Άγκυρας, αλλά η συγκεκριμένη θέση λίγες μόλις ημέρες μετά αμφισβητήθηκε έμπρακτα από την Τουρκία. Όπως φαίνεται να προκύπτει, η αρχική θέση του Μαξίμου ήταν ότι δεν πρέπει να γίνει διάβημα, αντιθέτως θα ήταν καλύτερο να περιμένουμε να κινηθεί η Γαλλία.

Τελικά όμως διάβημα έκανε η Ελλάδα, έστω και με καθυστέρηση και ευλόγως αναρωτιούνται αναλυτές εάν οφείλεται στη «διαμάχη» των δύο γραμμών που υπάρχουν εντός της κυβέρνησης. Και αν σε κάτι τέτοιο υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση για ένα διάβημα, πώς θα γίνει διαχείριση τυχόν έντονων κρίσεων που μπορούν να προκύψουν από την τουρκική προκλητικότητα;

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ