Σάββατο 31/7/2021

Νέα δημοσκόπηση: Ανασφάλεια, έντονη δυσαρέσκεια για τα εργασιακά και διχασμός για τα προνόμια των εμβολιασμένων (video)

Αλλά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει, φυσικά, ο... καταλληλότερος να μάς κυβερνά!

Νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του OPEN, με τα ευρήματα να φανερώνουν την έντονη ανασφάλεια που νιώθουν το τελευταίο διάστημα οι πολίτες, την ολοφάνερη δυσαρέσκειά τους για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και τα όσα φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο διχασμός τους αναφορικά με τους εμβολιασμούς και τα -υπό συζήτηση- προνόμια.  

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη νέα αυτή δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως και τις 19 Ιουνίου σε δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω, το αίσθημα της ανασφάλειας για την καθημερινότητα, σε σχέση με πριν τρία χρόνια, είναι αρκετά έντονο, με σχεδόν τον έναν στους δύο ερωτηθέντες (48%) να απαντούν ότι νιώθουν λιγότερο ασφαλείς, πλέον.

asfaleis polites

Εξάλλου, σε ερώτημα της έρευνας σχετικά με το αν και πόσο ικανοποιημένοι νιώθουν από τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, το 32% των ερωτηθέντων εμφανίζεται λίγο ικανοποιημένο, το 22% καθόλου, το 30% αρκετά και μόλις το 12% πολύ ικανοποιημένο.

pandimia metra

Παράλληλα το 46% των ερωτηθέντων σημείωσε πως πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους και να ισχύουν μόνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, με το 41%, όμως, να διαφωνεί κάθετα σε αυτό.

emvoliasmoi 1

Την ίδια στιγμή, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ειδικές περιπτώσεις, βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των ερωτηθέντων (57%), αν και υπάρχει ένα διόλου ευκαταφρόνητο 32%, που δεν συμφωνεί καθόλου με την ιδέα.

ypoxreotikoi emvoliasmoi

Αγκάθι το νέο εργασιακό

Όπως, επίσης, αποτυπώνεται από την έρευνα, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη κυβέρνηση στη Βουλή, φαίνεται ότι ήδη συγκεντρώνει αντιδράσεις από τους πολίτες, με ένα 55% των ερωτηθέντων να κρίνει ως αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους τη δυνατότητα διευθέτησης ωραρίου με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζόμενου.

ergasiaka

Όσον αφορά, τέλος, στο καθαρά πολιτικό σκέλος της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το μεγάλο προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (έντονη η δυσαρέσκεια, κατά τ’ άλλα) στην πρόθεση ψήφου (36,9% έναντι 24%), με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμένει, φυσικά, ο… καταλληλότερος για να μάς κυβερνά (τον προτιμά ένα 39%, έναντι του μόλις 22% που… γουστάρουν Αλέξη Τσίπρα).

prothesi psifou1 prothesi psifou2 kataliloteros

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ