Νέα δημοσκόπηση: Ανασφάλεια, έντονη δυσαρέσκεια για τα εργασιακά και διχασμός για τα προνόμια των εμβολιασμένων (video)

Αλλά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει, φυσικά, ο... καταλληλότερος να μάς κυβερνά!

Must Read

Νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του OPEN, με τα ευρήματα να φανερώνουν την έντονη ανασφάλεια που νιώθουν το τελευταίο διάστημα οι πολίτες, την ολοφάνερη δυσαρέσκειά τους για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και τα όσα φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο διχασμός τους αναφορικά με τους εμβολιασμούς και τα -υπό συζήτηση- προνόμια.  

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη νέα αυτή δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως και τις 19 Ιουνίου σε δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω, το αίσθημα της ανασφάλειας για την καθημερινότητα, σε σχέση με πριν τρία χρόνια, είναι αρκετά έντονο, με σχεδόν τον έναν στους δύο ερωτηθέντες (48%) να απαντούν ότι νιώθουν λιγότερο ασφαλείς, πλέον.

Εξάλλου, σε ερώτημα της έρευνας σχετικά με το αν και πόσο ικανοποιημένοι νιώθουν από τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, το 32% των ερωτηθέντων εμφανίζεται λίγο ικανοποιημένο, το 22% καθόλου, το 30% αρκετά και μόλις το 12% πολύ ικανοποιημένο.

Παράλληλα το 46% των ερωτηθέντων σημείωσε πως πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους και να ισχύουν μόνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, με το 41%, όμως, να διαφωνεί κάθετα σε αυτό.

Την ίδια στιγμή, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ειδικές περιπτώσεις, βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των ερωτηθέντων (57%), αν και υπάρχει ένα διόλου ευκαταφρόνητο 32%, που δεν συμφωνεί καθόλου με την ιδέα.

Αγκάθι το νέο εργασιακό

Όπως, επίσης, αποτυπώνεται από την έρευνα, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη κυβέρνηση στη Βουλή, φαίνεται ότι ήδη συγκεντρώνει αντιδράσεις από τους πολίτες, με ένα 55% των ερωτηθέντων να κρίνει ως αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους τη δυνατότητα διευθέτησης ωραρίου με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζόμενου.

Όσον αφορά, τέλος, στο καθαρά πολιτικό σκέλος της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το μεγάλο προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (έντονη η δυσαρέσκεια, κατά τ’ άλλα) στην πρόθεση ψήφου (36,9% έναντι 24%), με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμένει, φυσικά, ο… καταλληλότερος για να μάς κυβερνά (τον προτιμά ένα 39%, έναντι του μόλις 22% που… γουστάρουν Αλέξη Τσίπρα).

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This