«Τσιμουδιά» ο Σαμαράς για τη συμφωνία με τον Ζάεφ

Υποκρισία

Must Read

Αφάνταστη πολιτική υποκρισία δείχνει στο θέμα των Σκοπίων -για πολλοστή φορά- ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πολιτικός, που πόνταρε όσο κανείς άλλος στο όνομα της Μακεδονίας για την καριέρα του, καυχιέται τις τελευταίες μέρες ότι «ανάγκασε» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μην αποτολμήσει την κύρωση από τη Βουλή των μνημονίων που σχετίζονται με τη σύνδεση της γειτονικής χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο ο κ. Σαμαράς δεν ψελλίζει τίποτα για το εξίσου σημαντικό θέμα της επικείμενης υπογραφής συμφωνίας Αθήνας – Σκοπίων για τη λειτουργία αγωγού φυσικού αερίου. Η συμφωνία πρόκειται να υπογραφεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, με την ευκαιρία της παρουσίας του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο στο Λαγονήσι. Σε περίπτωση που γραφειοκρατικοί λόγοι δεν επιτρέψουν την άμεση υπογραφή της συμφωνίας, εκτιμάται ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο εντός του Σεπτεμβρίου.

Θεωρητικά ο κ. Σαμαράς και ο πρωθυπουργός, που -με τη θέλησή του ή εκ πολιτικής ανάγκης- υιοθέτησε την ίδια γραμμή για την καθυστέρηση κύρωσης στη Βουλή, θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι άλλο θέμα είναι τα μνημόνια κι άλλο η ενεργειακή συμφωνία. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, επειδή από την πλευρά των Σκοπίων ζητείται η συνδρομή και της Ε.Ε. για τον αγωγό. Πρόκειται για την άλλη όψη του ιδίου ευρωπαϊκού νομίσματος

Και, με λίγα λόγια, η περιφρόνηση των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών συνεχίζεται από το Μαξίμου και τον «μακεδονομάχο» κ. Σαμαρά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This