ΣΥΡΙΖΑ: Οι τοποθετήσεις στελεχών στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη

Την Κυριακή ολοκληρώνονται οι εργασίες της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Με τις τοποθετήσεις συνέδρων από τις 17:30 οπότε ξεκίνησε η ολομέλεια, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Οι εργασίες της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης συνεχίζονται και ολοκληρώνονται αύριο.

«Πώς θα καταστεί ενεργό και αποτελεσματικό το κοινωνικό πλειοψηφικό ρεύμα που σήμερα εν δυνάμει συγκροτείται, ιδιαίτερα πάνω στις ανάγκες και τις ανισότητες που αναδεικνύει η νεοφιλελεύθερη πολιτική του κ. Μητσοτάκη;», έθεσε το ερώτημα ο Νίκος Βούτσης. Κατά τον ίδιο η απάντηση είναι: «Μια νέα αριστερή, προοδευτική, ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας στον αντίποδα του διάχυτου φόβου που γεννά συντηρητισμό, του φόβου που προκύπτει από τη στρατηγική αξιοποίησης της πανδημίας και την κυβερνητική στρατηγική χειραγώγησης και διαχείρισης της εύλογης αβεβαιότητας και του καθεστώτος επιτήρησης της κοινωνίας και του δημόσιου χώρου».

Αναφορικά με τη στρατηγική για τις κοινωνικοπολιτικές συμμαχίες, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι «δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι μετράει πολύ στην έμπνευση και την ενεργοποίηση του κόσμου της αριστεράς και της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης η σαφής και δεσμευτική αναφορά μας από τώρα για το εύρος των πολιτικών δυνάμεων μέσα και έξω από τη Βουλή όλου του αριστερού δημοκρατικού και οικολογικού φάσματος».

Και συμπλήρωσε: «Δεν είναι ανάγκη να ρίξουμε νερό στο κρασί μας όταν μιλάμε για το σωφρονισμό και τα δικαιώματα των κρατουμένων, για το μεταναστευτικό, για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, για τις έμφυλες ταυτότητες, για τη σύγκρουση με το ρατσισμό, την πατριαρχία, την άρνηση στις μεταφυσικές δοξασίες αλλά και την καταγγελία αυταρχικών κρατικών πρακτικών ή και για την ενεργητική ειρηνική επίλυση των διαφορών μας χωρίς την καταφυγή σε επιζήμια κούρσα εξοπλισμών». Χαιρέτισε, δε, το σχέδιο της πολιτικής απόφασης που αναφέρεται σε αυτά τα ζητήματα.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι «πέραν της μαχητικής, υπεύθυνης και τεκμηριωμένης αντιπολίτευσης, για να αποκρούσουμε αυτή την επίθεση σε θεσμικό επίπεδο σε όλα τα πεδία πρέπει ανυποχώρητα να υπερασπίζουμε το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς που διαχέεται σε όλες τις παραδόσεις, τις πολιτικές και τις σχέσεις της αριστεράς με την κοινωνία. Δεν επιδέχεται ούτε διαπραγμάτευση ούτε συμβιβασμούς με τις δικές τους παραδόσεις και πρακτικές. Δεν ήμασταν ούτε είμαστε ίδιοι».

«Αν δεν υπάρξει νίκη στις επόμενες εκλογές, δεν ξέρω αν θα υπάρξει χώρα για να κυβερνηθεί στις μεθεπόμενες», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Η κυβερνώσα αριστερά δεν είναι διαμαρτυρία είναι ξεκάθαρη πρόταση με ιεραρχημένες προτάσεις και λύσεις». Στο ρητορικό ερώτημα «τι κόμμα θέλουμε;» η κυρία Γεροβασίλη απάντησε: «Θέλουμε το κόμμα που έχει ανάγκη η κοινωνία και όχι μία λέσχη προβληματισμού…Δεν υπάρχει πολυτέλεια για άγονη αυταρέσκεια. Η κοινωνία μας έφερε στη θέση κόμματος εξουσίας και οφείλουμε να ανταποκριθούμε».

Τέλος είπε: «Κλείνουμε δύο χρόνια από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές και την έναρξη της επίθεσης σε βάρος της κοινωνίας. Η ένταση της επίθεσης φαίνεται από το ότι έχουν ψηφιστεί πάνω από 200 νομοσχέδια με στόχο να ακυρώσει κάθε δημοκρατική κατάκτηση και να στήσει τη νεοφιλελεύθερη αρένα. Ό,τι στήσαμε έχει ήδη προγραφεί από το πολιτικό υβρίδιο που είναι η ΝΔ. Έχουμε ένα αδίστακτο καρτέλ συμφερόντων. Το δήθεν επιτελικό κράτος απαρτίζεται από μέλη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ με συγκολλητική ουσία την εξουσία».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This