Ηλιούπολη: Εξηγήσεις και απαντήσεις ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 για τις καταγγελίες της δικηγόρου του θύματος

Με ανακοινώσεις τους ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25 ζητούν εξηγήσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Must Read

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της δικηγόρου της 19χρονης που έζησε τη φρίκη σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη, Αντωνίας Λεγάκη, ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν επέτρεψε στους συνηγόρους να έχουν επικοινωνία με το θύμα για πολλές ώρες και δεν την μετέφερε σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 λοιπόν ζητούν εξηγήσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις συγκεκριμένες καταγγελίες εις βάρος της ελληνικής αστυνομίας.

Ζητά απαντήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ

Απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό με την 18χρονη που κρατούνται από την ΕΛ.ΑΣ, ζητά με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Για περισσότερο από 24 ώρες ένα κορίτσι μόλις 18 χρονών κρατούνταν χωρίς κανένα λόγο από την ΕΛ.ΑΣ., χωρίς καμία επικοινωνία με τους δικηγόρους της και ενώ είχε καταγγείλει ότι αστυνομικός την κακοποιούσε και την εξέδιδε. Πρόκειται για ένα περιστατικό που καταδεικνύει για ακόμη μια φορά το κατάντημα της Ελληνικής Αστυνομίας επί ημερών Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη. Για ακόμη μια φορά καταπατάται κάθε έννοια κράτους δικαίου και αναδύεται άρωμα συγκάλυψης. Και να είναι σίγουροι για ένα πράγμα: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα κουκούλωμα».

ΜέΡΑ25: Λάθος μηνύματα στέλνει η ΕΛ.ΑΣ.

Το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι «προκαλούν αλγεινή εντύπωση οι χθεσινοί χειρισμοί της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της 18χρόνης που κατήγγειλε την κακοποίηση της από συνάδελφο τους αστυνομικό, ο οποίος την κρατούσε παρά τη θέληση της και την εξέδιδε».

Προσθέτει ότι, «η κοπέλα αφού κατήγγειλε το περιστατικό αντί οδηγηθεί σε νοσοκομείο και ιατροδικαστή, κρατήθηκε για αρκετές ώρες στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε κακή ψυχοσωματική κατάσταση και χωρίς να της επιτραπεί η πρόσβαση σε συνήγορο, ως είχε δικαίωμα. Ενώ ο δράστης, προσήχθη χωρίς να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη διαδικασία του αυτοφώρου».

Το ΜέΡΑ25 εκφράζει επίσης τον προβληματισμό του επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά μας προβληματίζουν ιδιαίτερα για τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. και δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για την πιθανή προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού, η οποία απετράπη, χάρη στην μαχητική παρουσία φεμινιστικών οργανώσεων έξω από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων».

«Τι είδους μηνύματα στέλνει η ΕΛ.ΑΣ. σε θύματα σεξουαλικής και όχι μόνο κακοποίησης, ώστε να βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν τα περιστατικά τους όταν τα αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο;», διερωτάται το ΜέΡΑ25 και υπογραμμίζει: «Αναμένουμε πλήρεις, διαφανείς και ξεκάθαρες εξηγήσεις από την φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν, αλλά πρωτίστως, υπάρχει μια βασανισμένη κοπέλα που χρειάζεται άμεση φροντίδα και κυρίως προστασία: Πρέπει η κοπέλα να μεταφερθεί άμεσα σε ασφαλή δομή φιλοξενίας όπου θα της παρασχεθεί όλη η απαιτούμενη στήριξη για να λάβει τέλος η κόλασή της».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This