Δευτέρα 26/7/2021

Με τις ψήφους Νέας Δημοκρατίας και ΚΙΝΑΛ «πέρασε» η τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 καταγγέλλοντας την τροπολογία ότι παραβιάζει δικαιώματα και οδηγεί σε απολύσεις

Εγκρίθηκε η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζόμενων στις δομές Υγείας και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 καταγγέλλοντας την τροπολογία ότι παραβιάζει δικαιώματα και οδηγεί σε απολύσεις.

Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν προκειμένου να εκπεμφθεί ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης των εμβολιασμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε υπέρ των εμβολιασμών αλλά κατά της υποχρεωτικότητας, καθώς υποκρύπτει – όπως υποστήριξε – την επιδίωξη της κυβέρνησης να πλήξει τα εργασιακά δικαιώματα και να δημιουργήσει συνθήκες μαζικών απολύσεων. Το ΜεΡΑ25 του Βαρουφάκη δήλωσε υπέρ της υποχρεωτικότητας, αλλά κατά των εμβολιαστικών πιστοποιητικών, καθώς οδηγεί «στον Μεγάλο Ψηφιακό Αδελφό». Το ΚΚΕ ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, απειλεί τους πολίτες. Ενώ η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου μίλησε για «φασισμό» και «νεοταξική δικτατορία».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ