Οι πρώτες αντιδράσεις των δύο κομμάτων για τα exit polls

Must Read

Με τη Νέα Δημοκρατία να βλέπει «μεγάλη πολιτική αλλαγή» και τον ΣΥΡΙΖΑ να περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα, εκπρόσωποι των δύο μεγάλων κομμάτων σχολιάζουν τα πρώτα exit polls.

Νέα Δημοκρατία: «Στη χώρα συντελείται πλέον μια μεγάλη πολιτική αλλαγή»

«Στη χώρα συντελείται πλέον μια μεγάλη πολιτική αλλαγή» σχολιάζουν πηγές της ΝΔ μετά τα πρώτα exit polls, επισημαίνοντας, πάντως, ότι αυτά αποτελούν μια πρόβλεψη και συνεπώς τα ουσιαστικά συμπεράσματα θα προκύψουν αργότερα, με την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Όπως τονίζουν, η Νέα Δημοκρατία είναι από σήμερα η πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί μια αδιαμφισβήτητη ήττα, εφόσον ο κύριος Τσίπρας ήταν που ζήτησε σε αυτές τις εκλογές ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες… Αν επιβεβαιωθούν, λοιπόν, τα exit polls, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα συνιστά, όπως λένε, μια σαφή καταδίκη του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του.

Δένδιας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τις ευρωεκλογές» 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσεις τις ευρωεκλογές. Και υπάρχει μια δήλωση του κ. Τσίπρα που λέει ότι θέτω θέμα εμπιστοσύνης. Του απάντησε η ελληνική κοινωνία» ανέφερε από τη μεριά του ο κ. Δένδιας.

Σπυράκη: «Να μελετήσουν τα αποτελέσματα και να μας ενημερώσουν για τα επόμενα βήματά τους»

«Είναι ένα exit poll που δείχνει ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε η κ. Σπυράκη και ξεκαθάρισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές και τελεία. Το εύρος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ θα το ξέρουμε σε λίγο. Ο πρωθυπουργός, όμως, έθεσε ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης στους πολίτες και αυτοί απάντησαν. Πρέπει λοιπόν να εκτιμήσουν το αποτέλεσμα και να μας πουν τα επόμενα βήματά τους».

Βορίδης: «Ηττήθηκε η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, αποδοκιμάστηκε η κυβέρνηση»

«Και ο ΣΥΡΙΖΑ και εμείς δεχθήκαμε ότι οι εκλογές αυτές έχουν εσωτερικό πρόσημο με ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής ζωής. Εμείς ως ΝΔ δώσαμε δημοψηφισματικό χαρακτήρα και αυτό είναι το μήνυμα που συζητάμε. Ως προς αυτό, αν δεν απαξιώσουμε το exit poll, τότε είναι προφανές ότι η ΝΔ κέρδισε με όποια διαφορά θέλετε», ανέφερε ο Μάκης Βορίδης στην τηλεόραση του ALPHA.

Όπως είπε «αυτό σημαίνει ότι ηττήθηκε η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και αποδοκιμάστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που συζητάμε τώρα είναι το πόσο ηττήθηκε».

«Το δεδομένο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε καθαρή νίκη, ο κύριος Τσίπρας σήκωσε το γάντι, ο κύριος Τσίπρας ηττήθηκε», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Θα διαψευστούν όσοι περιμένουν πολιτικές εξελίξεις»

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, «θα περιμένει τις πρώτες εκτιμήσεις των πραγματικών αποτελεσμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, για να σχολιάσει με μεγαλύτερη ασφάλεια το μήνυμα της κάλπης».

«Σε κάθε περίπτωση όσοι περίμεναν ή είχαν προεξοφλήσει ότι το αποτέλεσμα των σημερινών ευρωεκλογών θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις φαίνεται πως θα διαψευσθούν», καταλήγει το σχόλιο του κυβερνώντος κόμματος.

Τζανακόπουλος: «Δεν αποδεικνύεται στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ»

«Με βάση το exit poll δεν αποδεικνύεται στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε στο πρώτο σχόλιό του στο OPEN ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι ενδεχόμενο να υπάρξουν πολιτικές δυνάμεις που θα αμφισβητήσουν το πακέτο μέτρων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα και μετά θα βγάλουμε τα συμπεράσματα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σκουρλέτης: «Το αποτέλεσμα δεν προδικάζει το αποτέλεσμα του δεύτερου ημιχρόνου»

«Προτιμώ να σχολιάσω στις 20.30, γιατί σε πολλές εκλογικές μάχες είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά των exit poll», δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

«Ωστόσο, στο υποθετικό σενάριο το πρώτο είναι ότι έχουμε έναν εδραιωμένο μεταπολιτευτικό διπολισμό. Το δεύτερο είναι ότι πριν από ένα μήνα μίλαγαν για μια καταρρέουσα κυβέρνηση και ορισμένοι μίλαγαν για διαφορά 15% και εδώ βλέπω, αν υπολογίσω και τις ευρωεκλογές του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει και αύξηση», όπως είπε.

«Έχουμε αποτέλεσμα ευρωκάλπης, αλλά δεν προδικάζει το αποτέλεσμα του δεύτερου ημιχρόνου, που έλεγε και ο κύριος Μητσοτάκης», ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης. «Το αποτέλεσμα δεν δημιουργεί συνθήκες πίεσης, ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατρούγκαλος: «Ο νέος διπολισμός σταθεροποιεί το πολιτικό σύστημα»

«Όσοι επιδίωκαν στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκαν», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρουγκαλος. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι: «Ξέρουμε με βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρένθεση όπως πολλοί ήλπιζαν, αλλά είναι ο δεύτερος πόλος. Ο νέος διπολισμός σταθεροποιεί το πολιτικό σύστημα. Ο κ. Τσίπρας βελτίωσε το ποσοστό του κατά 7%, ο κ. Μητσοτάκης το έχασε κατά μισή μονάδα».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This