Φώφη Γεννηματά: Αισιόδοξη ότι θα κερδίσει και αυτή τη δύσκολη μάχη – Ευχές για ταχεία ανάρρωση από Μητσοτάκη και Τσίπρα (video)

Για δεύτερη φορά αντιμέτωπη με την «επάρατη νόσο», την οποία η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. είχε νικήσει πίσω στο 2008

Must Read

Μια ακόμη μεγάλη μάχη για την υγεία της δίνει η Φώφη Γεννηματά, η οποία εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το βράδυ της Δευτέρας με συμπτώματα ειλεού, προκαλώντας ένα «κύμα» συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο, με την ειλικρινή ευχή για ταχεία ανάρρωση να βγαίνει από τα στόματα όλων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. επικοινώνησε με τους στενούς της συνεργάτες και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα κερδίσει και αυτή τη δύσκολη μάχη. Ότι, δηλαδή, έκανε και πίσω στο 2008, όταν και διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, μια μάχη από την οποία και βγήκε νικήτρια.

Για να τα καταφέρει, ωστόσο, η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να βάλει πάνω απ’ όλα την υγεία της και με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως αποσύρεται από την εκλογική κούρσα για την ηγεσία του κόμματος.

Το καλοκαίρι του 2020, σε μια διαφορετική συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη άνοιξε την καρδιά της, μιλώντας για πολύ προσωπικά θέματα. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε στο παρελθόν, καθώς και για την περίοδο που οι γιατροί της ανακοίνωσαν πως δεν μπορεί να γίνει μητέρα.

Ο καρκίνος έχει χτυπήσει πολλές φορές την «πόρτα» της οικογένειάς της

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε και για τον καρκίνο που έχει χτυπήσει πολλές φορές την πόρτα της οικογένειάς της: «Η μητέρα μου αρρώστησε πρώτη, ήταν 44 ετών. Έζησε 10 χρόνια πολεμώντας τον καρκίνο, δεν σταμάτησε σχεδόν καθόλου να κάνει θεραπείες, ήμασταν συνέχεια στα νοσοκομεία, και ενώ αντιμετωπίζαμε αυτό το πρόβλημα με τη μητέρα μου, δυστυχώς στην πορεία αρρώστησε και ο πατέρας μου. Νομίζω ότι επηρεάστηκαν και οι δύο πάρα πολύ από αυτή την εξέλιξη. Τους χάσαμε μέσα σε 7 μήνες και τους δύο. Μετά από αρκετά χρόνια, όταν ήμουν εγώ 44 ετών, αρρώστησα επίσης και μετά από λίγα χρόνια η αδερφή μου. Αλλά δόξα τω Θεώ, είμαστε εδώ, είναι όλα καλά. Η πρώτη αντίδραση όλων των ανθρώπων είναι: “Γιατί σε μένα;”, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αλλά αν μείνεις σε αυτή την αντίδραση, δεν θα τη βγάλεις καθαρή στο τέλος. Πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα, να φύγεις γρήγορα από αυτή τη λογική. Αν έμενα στο “γιατί σε μένα”, δεν θα είχα τρία παιδιά και ίσως να μη ζούσα σήμερα», σημείωσε.

«Όταν ήμουν 22 χρονών στον πρώτο μου γάμο, μας είπαν ότι δε θα κάνουμε παιδιά, μας το απέκλεισαν. Είπα ότι δεν το βάζω κάτω, δεν υπάρχει περίπτωση, δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά, και ξεκίνησα έναν πάρα πολύ μεγάλο αγώνα που κράτησε 10 χρόνια. Τελικά ήρθε η Αιμιλία στη ζωή μας και τα άλλαξε όλα. Αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδάκι, αρχίσαμε να ψάχνουμε τη διαδικασία και τότε έμεινα έγκυος στην Αιμιλία. Ήταν η τελευταία προσπάθεια εξωσωματικής που κάναμε. Μετά, τα άλλα δύο μου παιδιά ήρθαν φυσιολογικά. Είναι από τα περίεργα που συμβαίνουν στη ζωή», αποκάλυψε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου. Εμείς ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους. Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό», είπε επίσης η Φώφη Γεννηματά, συγκλονίζοντας το τηλεοπτικό κοινό.

  • Δείτε τη συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά στην Ελεονώρα Μελέτη:

«Ευχή όλων μας να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή»

Με τη Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να της ευχηθεί περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ο ίδιος έκανε, κατόπιν, ανάρτηση στο Twitter, αναφέροντας: «Επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Φώφη Γεννηματά είχε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με το που πληροφορήθηκε τα νέα. Ο κ. Τσίπρας μετέφερε στην κα Γεννηματά τη στήριξη του ίδιου και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τής ευχήθηκε περαστικά και γρήγορη επιστροφή στην οικογένεια και τα καθήκοντά της.

Στη συνέχεια, σε ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε τα ακόλουθα: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This