Η επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ: Θα αναβληθεί η εκλογική διαδικασία; Σε σοκ το εσωτερικό του κόμματος

Στον Ευαγγελισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ο Ανδρέας Λοβέρδος σταματά την προεκλογική του δραστηριότητα

Must Read

Άλλη μία δύσκολη μάχη με την υγεία της δίνει η Φώφη Γεννηματά. Η είδηση της νοσηλείας της και η απόφαση να αποσυρθεί από την προσπάθεια επανεκλογής της στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ήταν κάτι επιβεβλημένο από τους θεράποντες γιατρούς.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή αυτή η τόση δυσάρεστη είδηση, καθώς η Φώφη Γεννηματά για δεύτερη φορά έρχεται αντιμέτωπη με τον καρκίνο, το κύμα συμπαράστασης τόσο από τον πολιτικό, όσο και από τον απλό κόσμο ήταν τεράστιο.

Σε σοκ το εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ

Η ίδια, μιλώντας στους στενούς της συνεργάτες, τούς ζήτησε να αγωνιστούν για την ενότητα της παράταξης – όπως θα κάνει η ίδια όσο καιρό θα παραμείνει πρόεδρος και στη συνέχεια, ως βουλευτής. «Τώρα πρέπει να δώσω τη μάχη για την υγεία μου», φέρεται να τους είπε.

Τα σενάρια

Άγνωστο εάν τελικά θα αναβληθεί η εκλογική διαδικασία, και αν θα υπάρξουν και άλλοι υποψήφιοι. Είναι δύσκολο να «παγώσει» ο χρόνος για το ΚΙΝΑΛ. Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα έχει σίγουρα ξεκαθαριστεί το τοπίο. Άλλωστε δεν γίνεται και αλλιώς. Αυτό που συζητιέται έντονα είναι η ύπαρξη ενός προέδρου-διαχειριστή.

Όμως αυτός ο πρόεδρος-διαχειριστής τι θα κάνει; Τι αρμοδιότητες θα έχει; Και εάν δεν υπάρξει ένας πρόεδρος-διαχειριστής, μήπως έρθει ένας μεταβατικός πρόεδρος που θα φέρει την -προς το παρόν- ένωση, σε μία ιστορική παράταξη που τώρα κλυδωνίζεται;

Ο ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα επανακάμψει. Λόγω του ιστορικού του ονόματος, που «ενώνει» τρόπον τινά μία μεγάλη μερίδα του πρώην ΠΑΣΟΚ και του νυν ΚΙΝΑΛ, ίσως διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για το κόμμα.

Ερωτήματα όμως προκαλεί και η επανεμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου, μέσα από πολλές τηλεοπτικές παρουσίες, δηλώσεις και μαζικές συμμετοχές. Βέβαια, ο κ. Βενιζέλος «επέστρεψε» στα πολιτικά δρώμενα πιο ενεργά, πολύ πιο πριν ανακοινώσει η Φώφη Γεννηματά τις αποφάσεις της λόγω των προβλημάτων υγείας της. Μένει να δούμε εάν αυτή η επανεμφάνιση του κ. Βενιζέλου «κρύβει» κάποια συγκεκριμένη στρατηγική…

Στον Ευαγγελισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στον Ευαγγελισμό βρέθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός προκειμένου να επισκεφτεί τη Φώφη Γεννηματά και να μάθει για την κατάσταση της υγείας της.

Υπενθυμίζεται πως ευχές για «περαστικά και γρήγορη ανάρρωση» μετέφερε στη Φώφη Γεννήματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες, Τρίτη 13/10, ο οποίος επικοινώνησε, όπως έγραψε σε ανάρτησή του, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Ο Λοβέρδος σταματά την προεκλογική του δραστηριότητα

Μετά την επιδείνωση της υγείας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, σταματά προσωρινά την προεκλογική του δραστηριότητα.

Όπως αναφέρει ο κ. Λοβέρδος σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter:

«Αναβάλλω την αποψινή ανοικτή προεκλογική ομιλία μου στο Μαρούσι. Αναβάλλω την αυριανή προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Caravel. Ακυρώνω όλες τις ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις που έχω κλείσει. Γιατί δεν μου πάει η καρδιά. Φώφη, περαστικά και γρήγορα σιδερένια!».

Όταν ο καρκίνος «χτύπησε» τους γονείς της και την αδελφή της

Ήταν το 1994, όταν ο Γιώργος Γεννηματάς έφυγε από τη ζωή, χτυπημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 55 ετών. Λίγους μήνες νωρίτερα, είχε χάσει τη μάχη με την επάρατη νόσο, η σύζυγός του Κάκια, σε ηλικία 54 ετών.

Σε παλιότερη συνέντευξή της, η Φώφη Γεννηματά είχε αναφερθεί και στον καρκίνο που «χτύπησε» και την αδελφή της. «Ο καρκίνος χτύπησε κι εμένα και την αδερφή μου, το πάλεψα σκληρά, δεν άντεχα να μεγαλώσουν τα παιδιά μου χωρίς μάνα. Είπα θα το παλέψω» είχε αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Αισιόδοξη ότι θα κερδίσει και αυτή τη δύσκολη μάχη – Ευχές για ταχεία ανάρρωση από Μητσοτάκη και Τσίπρα (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This