Το Μαξίμου συνεχίζει ακάθεκτο τη «μαύρη» προπαγάνδα!

Στην κυβέρνηση «εξισώνουν» την απόφαση του ΣτΕ για ΕΜΑΚ και υγειονομικούς με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60

Must Read

Συνεχίζεται από την κυβέρνηση η «μαύρη» προπαγάνδα, προκειμένου να εξισωθεί η απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών και των στελεχών της ΕΜΑΚ με αυτήν των πολιτών άνω των 60 ετών.

Το Σαββατοκύριακο, δύο ακόμα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη υπερασπίστηκαν τη συγκεκριμένη αυθαίρετη απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου, επιχειρώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του, τόνισε: «Όλες μας οι αποφάσεις έχουν περάσει και από τη βάσανο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πολύ πρόσφατα αποφάνθηκε το ΣτΕ και σε ό,τι αφορά τη συνταγματικότητα του μέτρου για την ΕΜΑΚ και τους υγειονομικούς. Η συζήτηση περί συνταγματικότητας είναι πολύ σοβαρή. Έγκριτοι επιστήμονες έχουν τοποθετηθεί δημόσια και υπάρχουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων».

Η υποχρεωτικότητα, σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι το έσχατο, το τελευταίο εργαλείο που έχει κανείς στα χέρια του για να αυξήσει την εμβολιαστική κάλυψη. Ο πρωθυπουργός πήρε αυτή την πολύ γενναία και επιβεβλημένη απόφαση σε ό,τι αφορά τους συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω. Φαίνεται ότι υπάρχει μια ανταπόκριση πολύ ικανοποιητική».

Από την ώρα που ανακοινώθηκε η υποχρεωτικότητα μέχρι σήμερα, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «έχουμε 50.000 νέα ραντεβού. Έχουμε, δηλαδή, περίπου το 10% εκείνων που ήταν ανεμβολίαστοι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα να έχουν σπεύσει να κλείσουν το ραντεβού της πρώτης δόσης».

«Οι τελευταίες φωνές ανορθολογισμού να μείνουν στην άκρη»

Ενθαρρυντική χαρακτήρισε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας την ανταπόκριση των πολιτών στην τρίτη δόση και μίλησε για «μεγάλη σημασία και οι τελευταίες φωνές ανορθολογισμού να μείνουν στην άκρη, ώστε οι συμπολίτες μας που -ακόμη και σήμερα- επιμένουν να μην κάνουν την πρώτη δόση να σπεύσουν να εμβολιαστούν».

Διεμήνυσε δε ότι η αγορά τα Χριστούγεννα θα παραμείνει ανοιχτή, ενώ από τα ισχύοντα δεδομένα που υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα, όπως είπε, «φαίνεται -και αυτό ήταν ένα στοιχείο που βάρυνε και την απόφαση του πρωθυπουργού- ότι οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι περισσότεροι θάνατοι είναι στις ηλικίες των 60 ετών και άνω».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This