Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ξεπέρασαν τους 100.000 οι ψηφοφόροι – Τι δήλωσαν οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι

Μόνο όσοι ψήφισαν την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δικαίωμα ψήφου σήμερα

Must Read

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται έως τώρα η εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Έως τις 10 το πρωί, προσήλθαν 33.809 ψηφοφόροι. Την ίδια ώρα την προηγούμενη εβδομάδα είχαν προσέλθει 30.000 πολίτες. Μέχρι αυτήν την ώρα συνολικά έχουν προσέλθει 104.840 άνθρωποι, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου είναι οι δύο πολιτικοί που πέρασαν στο δεύτερο γύρο των εκλογών, και πλέον τα βλέμματα όλων στρέφονται στο ποιος θα επικρατήσει αλλά και με τι ποσοστό.

Σήμερα, όπως αναμενόταν, δεν παρατηρούνται ουρές και καθυστερήσεις στα εκλογικά τμήματα. Και αυτό διότι μόνο όσοι ψήφισαν την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δικαίωμα ψήφου σήμερα, καθώς ήδη είναι φίλοι ή μέλη του κόμματος.

Μάλιστα, λίγο πριν τις 11:00, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Μεταμόρφωση ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου χαιρέτησε τους υποστηρικτές του, όταν πήγε να ψηφίσει και μίλησε στους δημοσιογράφους λέγοντας οι πολίτες καλούνται σήμερα να επιλέξουν μια ισχυρή ηγεσία με ισχυρή φωνή στη Βουλή.

«Την περασμένη Κυριακή με τη μεγάλη συμμετοχή στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια παράταξη μεγάλη, δημοκρατική και ευεργετική για τον τόπο. Σήμερα, όλοι οι Δημοκράτες στις κάλπες καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία, με ισχυρή φωνή στη Βουλή για μια ισχυρή Ελλάδα, και μια κοινωνία δίκαιη και πράσινη. Αύριο έχουμε πολλή δουλειά. Έχουμε νέους αγώνες. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες για την Ελλάδα της προκοπής, της Δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς» δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε με τους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα, ενώ όπως είπε η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλου. Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε μια καθαρή εντολή για να «ξανακάνουμε ισχυρή και ζωντανή τη παράταξη».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «σήμερα ενώνονται όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες όλων των γενεών». Επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ξανά μεγάλη συμμετοχή από προοδευτικούς δημοκράτες και ζήτησε «καθαρή εντολή για να κάνουμε ξανά περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες σήμερα δεν θα πληρώσουν κάποιο αντίτιμο και καλούνται να έχουν μόνο ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης για να γίνει η ταυτοπροσωπία τους.

Τα πρώτα αποτέλεσμα αναμένονται περίπου δύο ώρες αφού κλείσουν οι κάλπες. Τα εκλογικά κέντρα που λειτουργούν, είναι τα ίδια της προηγούμενης εβδομάδας σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This