Τώρα η κυβέρνηση τα «γυρνάει»: «Νέα μέτρα στο τραπέζι»… σερβίρει ο Πλεύρης!

Τι προτείνουν οι ειδικοί για την περίοδο των εορτών

Must Read

Χωρίς κανέναν έλεγχο πλέον η διαχείριση της πανδημίας, καθώς τα βλέμματα έχουν στραφεί στις πολιτικές συγκρούσεις και τις αλληλοκατηγορίες που ξεκίνησαν από την επιστημονική μελέτη Λύτρα και Τσιόδρα, αλλά και τις μετέπειτα δηλώσεις του βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος μίλησε για «δολοφόνους» -κατηγορώντας ευθέως την κυβέρνηση- με συνέπεια να διαγραφεί από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Νέα μέτρα είναι πάντα στο τραπέζι»

Και ενώ η χώρα καθημερινά θρηνεί έναν μεγάλο αριθμό νεκρών, και τα νοσοκομεία έχουν να αντιμετωπίσουν δραματικές καταστάσεις έξω από τις δυνατότητές τους, η κυβέρνηση για άλλη μια φορά μάς αιφνιδιάζει μέσω του… Υπουργού Υγείας! «Νέα μέτρα είναι πάντα στο τραπέζι» δεν δίστασε να αποκαλύψει νωρίτερα ο Θάνος Πλεύρης, παρά το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλα κυβερνητικά στελέχη εδώ και μέρες διέψευδαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Με λίγα λόγια, άλλα λέει σήμερα η κυβέρνηση και άλλα λέει τις επόμενες ημέρες! Καμία σταθερότητα, καμία συγκεκριμένη πολιτική διαχείριση. Μάλιστα, αναφορικά με το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού διευκρίνισε ότι αν γίνει θα αφορά αποκλειστικά στις ομάδες πολιτών που κατά τεκμήριο επιβαρύνουν το ΕΣΥ.

«Στις ΜΕΘ δίνεται αγώνας. Δεν μπορούν να μπαίνουν σε μικροκομματική διάσταση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει υγειονομικός σχετικής ειδικότητας που να ήθελε να προσληφθεί σε ΜΕΘ και δεν προσελήφθη».

Απαντώντας στις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ περί Vip ΜΕΘ, δήλωσε ότι είναι ελεεινό να λέει κάποιος ότι κρατούνται κενές κλίνες για ορισμένους και εξήγησε ότι είναι αποκλειστικά θέμα ιατρών το ποιος μπαίνει σε Μονάδα.

Σε ό,τι αφορά στη μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα ανέφερε ότι όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας λαμβάνει υπόψη μόνο ένα στοιχείο, ενώ υπάρχουν και άλλα.

Ανησυχία Τζανάκη: Στα κέντρα διασκέδασης με 3η δόση και παράταση σχολικών διακοπών

Υπέρ της λήψης αυστηρότερων μέτρων ενόψει Χριστουγέννων τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανάκης πρότεινε περιορισμούς στην είσοδο σε κέντρα διασκέδασης σε όσους δεν έχουν κάνει τρίτη δόση, αυξημένο testing σε όλο τον πληθυσμό και παράταση των σχολικών διακοπών για τα Χριστούγεννα. Σημείωσε δε ότι μετάλλαξη Όμικρον υπάρχει πλέον στην κοινότητα και το σενάριο να μην επικρατήσει είναι πια απειροελάχιστο.

«Μιλάμε για ένα σενάριο επικράτησης της Όμικρον και νομίζω ότι μέσα στις γιορτές θα έχουμε εξελίξεις ή το αργότερο στις αρχές Ιανουαρίου. Η Όμικρον αναπτύσσεται ιλιγγιωδώς αλλά δεν ξέρουμε το πλήρες κλινικό της προφίλ, δεν ξέρουμε σε τι βαθμό προκαλεί βαριά νόσο και σε ποιους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παγώνη: «Δεν γίνεται να κλείσουν τα μαγαζιά»

«Δεν μπορούν να μείνουν κλειστά τα μαγαζιά. Το τρίπτυχο είναι το εξής: μεγάλη προσοχή τεστ και μέτρα ατομικής προστασίας», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ επεσήμανε ότι οι πολίτες οφείλουν κατά την περίοδο των εορτών να τηρούν τα μέτρα.

«Πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα ατομικής προστασίας και να είμαστε προσεκτικοί. Μετά την εμπειρία που έχουμε με τον κορωναϊό πρέπει να ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε. Να κάνουμε ένα τεστ να τηρούμε τα μέτρα, γιατί έχουμε μία μετάλλαξη «όμικρον» πολύ μεταδοτική και πολύ περισσότερο από την «Δέλτα» είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Διαβάστε ακόμα:

Στην αντεπίθεση ο καθηγητής Λύτρας μετά την κυβερνητική επιχείρηση αμφισβήτησης!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This