Άμεση αντίδραση του καθηγητή Πρεζεράκου στη στοχοποίησή του: «Δεν έλαβα εγώ τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα»

Η προσπάθεια συγκάλυψης από λυτούς και δεμένους συνεχίζεται - «Τρεις φορές την εβδομάδα ο κ. Τσιόδρας μου παρουσιάζει όλα τα δεδομένα», έλεγε πέρυσι ο Μητσοτάκης!

Must Read

Η κατευθυνόμενη προσπάθεια να καταστεί ο έγκριτος και καταξιωμένος καθηγητής –και μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας- Παναγιώτης Πρεζεράκος «αποδιοπομπαίος τράγος» στην υπόθεση της μελέτης των Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα, φαίνεται να ανακρούει πρύμναν.

Η αντίδραση του καθηγητή ήταν άμεση και με δήλωσή του στο iEidiseis τόνισε ξεκάθαρα: «Δεν έλαβα εγώ τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα. Έχω άγνοια για το θέμα», ακυρώνοντας έτσι το… τρικ για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τη συγκάλυψη των ευθυνών της Κυβέρνησης για κακούς χειρισμούς.

Μάλιστα, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο κ.Πρεζεράκος εξέδωσε και γραπτή δήλωση, με την οποία επανέλαβε τα όσα είπε στην πρώτη του αντίδραση:

«Με αφορμή ‘δημοσιογραφικές πληροφορίες’ που διακινούνται σε Μ.Μ.Ε και αναφέρονται στο πρόσωπό μου, δηλώνω ότι ουδέποτε μού παραδόθηκε επιστημονική μελέτη που να σχετίζεται με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η λειτουργία των οποίων, ούτως η άλλως, δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας».

Νωρίτερα, σε ένα ρεπορτάζ που… μυρίζει έντονα Μαξίμου, το Mega είχε μεταδώσει πως η σχετική μελέτη έμεινε στο συρτάρι του Γ.Γ και… ολόκληρη η ηγεσία (πρώην και νυν) του Υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι Βασίλης Κικίλιας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και Θάνος Πλεύρης είναι «αθώοι» και δεν γνώριζαν τίποτα για τα αποτελέσματα της μελέτης!

Πως θα προστατευτεί άλλωστε το «ανώτατο επίπεδο» (που προφανώς δεν είναι ένας ΓΓ Υγείας) που έλαβε τη μελέτη των δύο καθηγητών, όπως έχει επανειλημμένως δηλώσει ένας εκ των συγγραφέων της, Θεόδωρος Λύτρας, χωρίς έναν… δακτυλοδεικτούμενο;

Ωστόσο, ο κ.Πρεζεράκος με την άμεση απάντησή του, «χάλασε τη μαγιά» και έδειξε πως δεν είναι διατεθειμένος να ριχτεί στο πυρ το εξώτερον όπως φαίνεται να θέλουν κάποιοι…

Πλεύρης: Ούτε το Υπουργείο Υγείας, ούτε το Μαξίμου ήξεραν για τη μελέτη

Από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει και δεν έχει κατατεθεί η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα και πρόσθεσε, για να ενισχύσει το προφανές εγχείρημα συγκάλυψης της αλήθειας (και υποβάθμισης της μελέτης), πως ούτε το Μαξίμου ήξερε για τη μελέτη…

«Στο υπουργείο Υγείας δεν υπάρχει τέτοια μελέτη. Δεν έχει κατατεθεί τέτοια μελέτη. Αναζήτησα τα πρωτόκολλα, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Δεν υπάρχει καμία κατάθεση. Και είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία γνώση του Μαξίμου για την μελέτη», απάντησε ο κ.Πλεύρης σε ερώτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου του ΚΙΝΑΛ.

«Τρεις φορές την εβδομάδα ο κ. Τσιόδρας μου παρουσιάζει όλα τα δεδομένα» έλεγε πέρυσι ο Μητσοτάκης

Αντίδραση είχαμε και από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρο Νικολαΐδη για το θέμα του κ.Πρεζεράκου.

«Η πρώτη απόπειρα για αποδιοπομπαίο τραγο έπεσε στο κενό, ο επιλαχών δεν ήταν αρκετά πρόθυμος και διέψευσε. Δεν πειράζει, όλο και κάποιον θα βρουν. Ή έτσι νομίζουν», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter.

Με τη σειρά του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας πόσταρε ένα βίντεο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει πέρυσι τον Δεκέμβριο: «Τρεις φορές την εβδομάδα ο κ. Τσιόδρας μου παρουσιάζει όλα τα δεδομένα’» και το σχόλιο του κ.Τσίπρα:

«Κατά τ’ άλλα, τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα την παρέλαβε ο κλητήρας του υπουργείου. Κανείς δεν ήξερε. Θα ήταν φαρσοκωμωδία, αν δεν ήταν τραγωδία…»

Βίντεο που σχολίασε και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Στις 7 Δεκεμβρίου 2020 ο κ.Μητσοτάκης δήλωνε ‘Τρεις φορές την εβδομάδα ο κ. Τσιόδρας μου παρουσιάζει όλα τα δεδομένα’. Θα λογοδοτήσετε όλοι σας και η εισαγγελική παρέμβαση είναι μόνο η αρχή».

Υπήρξε κι άλλη μελέτη που αγνοήθηκε

Η αποκαλυπτική μελέτη για τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ που έκαναν γιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου το 2020 (ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καθηγητής παθολογίας-ρευματολογίας κ. Πέτρος Σφηκάκης) αποκάλυπτε (ξανά) την ολιγωρία της κυβέρνησης να εξοπλίσει επαρκώς τις ΜΕΘ με εξοπλισμό και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Η θνησιμότητα μηχανικά αεριζόμενων ασθενών σε απλούς θαλάμους είναι σχεδόν αναπόφευκτη, αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα ΜΕΘ» κατέληγε το συμπέρασμα της έρευνας.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This