«Η ανακρίτρια παραβιάζει δικονομικούς κανόνες»

Καταγγελία από συνηγόρους του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Must Read

Τη στάση της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, με την οποία παραβιάζει σειρά δικονομικών κανόνων, κατήγγειλαν χθες οι συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι κύριοι Δ.Παπαγγελόπουλος και Μάνος Ροδουσάκης, αν και ο εντολέας τους εδώ και περίπου έναν χρόνο «έχει αιτηθεί αιτιολογημένα την εξέταση αποδεικτικών μέσων, μαρτύρων και εγγράφων», η ανακρίτρια αρνείται τα αιτήματα… απλά διά της σιωπής.

«Κατά παράβαση του δικονομικού κανόνα, του άρθρου 274 ΚΠΔ, μέχρι σήμερα, διά της απραξίας και διά της σιωπής, η κυρία ανακρίτρια αρνείται σκοπίμως την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων. Αποφεύγει χωρίς αιτιολογία να εξετάσει σημαντικότατους μάρτυρες. Αποφεύγει χωρίς αιτιολογία να ενταχθεί στην παρούσα δικογραφία το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης, στο οποίο προκύπτουν ξεκάθαρα οι παραδοχές του Κωνσταντίνου Φρουζή ότι η Novartis δωροδοκούσε Ελληνες υπουργούς. Αποφεύγει χωρίς αιτιολογία να ενσωματώσει στην παρούσα δικογραφία τα σώματα των δικογραφιών που σχηματίστηκαν σε βάρος των πολιτικών προσώπων» αναφέρουν συγκεκριμένα και συνεχίζουν:

«Εννέα άνθρωποι, αθώοι, κατηγορούνται ότι έστησαν δικογραφίες σε βάρος πολιτικών προσώπων. Το ειδικό αντικείμενο του εγκλήματος είναι αυτές οι δικογραφίες. Αναρωτιόμαστε λοιπόν οι συνήγοροι για ποιο λόγο δεν έχουν ήδη ενσωματωθεί στην παρούσα δικογραφία αυτές οι δήθεν κατασκευασμένες δικογραφίες».

Οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου επισημαίνουν ακόμη ότι είναι απολύτως βέβαιο πως «κάποιοι επιθυμούν τα στοιχεία που υπάρχουν στις δικογραφίες για πολιτικά πρόσωπα να παραμείνουν αδιευκρίνιστα», αλλά και πως «τυχόν απόρριψη των αιτημάτων μας προκαλεί απόλυτη ακυρότητα της ανακριτικής διαδικασίας, κατάσταση που θα προκαλέσει μεγαλύτερη καθυστέρηση από όσο τυχόν θα προκαλούσε η ικανοποίηση όλων των αποδεικτικών αιτημάτων του εντολέα μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This