Δίνουν σε funds τα σπίτια που χάνονται σε πλειστηριασμούς!

Πρόκειται, ουσιαστικά, για την έναρξη εφαρμογής του Πτωχευτικού νόμου, με στόχο την αναδιανομή του μοναδικού πλούτου των ελληνικών νοικοκυριών

Must Read

Διεθνή διαγωνισμό για να παίρνουν τα funds τα ακίνητα που χάνονται σε πλειστηριασμούς ξεκίνησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπως καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, η κυβέρνηση της ΝΔ προκήρυξε στις 20/6/2022 διεθνή διαγωνισμό, με λήξη στις 19/7/2022, για την παραχώρηση, σε ιδιώτες, της αρμοδιότητας απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων που προβλέπει ο Πτωχευτικός νόμος 4739/2020.

«Αθόρυβα ο Κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την εφαρμογή του Πτωχευτικού του νόμου για την αναδιανομή του μοναδικού πλούτου των Ελληνικών νοικοκυριών. Παραχωρεί σε ιδιώτες την αρμοδιότητα απόκτησης και επαναμίσθωσης των κατοικιών που χάνουν οι πολίτες λόγω κόκκινων δανείων», τονίζει η Θ. Φωτίου και προσθέτει: «αθόρυβα, αντίθετα με τη συνήθη επικοινωνιακή της τακτική να προβάλει τα δήθεν “φιλολαϊκά” της μέτρα, σχεδόν μυστικά, η κυβέρνηση της ΝΔ προκήρυξε στις 20/6/2022 διεθνή διαγωνισμό, με λήξη στις 19/7/2022, για την παραχώρηση, σε ιδιώτες, της αρμοδιότητας απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων που προβλέπει ο Πτωχευτικός της νόμος 4739/2020».

«Πρόκειται ουσιαστικά για την έναρξη εφαρμογής του νόμου που, επί δύο χρόνια, λόγω ακριβώς των τεράστιων κοινωνικών αντιδράσεων, δεν τόλμησε να υλοποιήσει. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να το κάνει τώρα, που η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός εκτινάσσουν το κόστος ζωής και καθιστούν αδύνατη την αποπληρωμή των δανείων, όχι μόνο για τους οικονομικά αδύναμους, αλλά και για πολλά νοικοκυριά μεσαίων στρωμάτων που φτωχοποιούνται ραγδαία. Ακριβώς γιατί έτσι θα υπάρχει μεγάλο “αντικείμενο”, άρα και ενδιαφέρον για τη (μεγάλη, ενδεχομένως ξένη) ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων που θα αναλάβει το έργο», υπογραμμίζει η αναπληρωτής τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναδιανομή του πλούτου των ελληνικών νοικοκυριών

«Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί έτσι την αναδιανομή του πλούτου των ελληνικών νοικοκυριών που κατά τα 4/5, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, είναι επενδυμένα στην κατοικία. Επιχειρεί να αλλάξουν χέρια για πρώτη φορά οι κατοικίες του Ελληνικού λαού που περνούν από γενιά σε γενιά. Προσπαθεί επίσης, μέσω προκηρυγμένου διεθνούς διαγωνισμού, να δημιουργήσει τετελεσμένα για τη νέα κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι δεν θα είναι η δική του», προσθέτει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατόπιν, η Θ. Φωτίου επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευτεί ότι όταν γίνει και πάλι κυβέρνηση θα καταργήσει τον άθλιο αντικοινωνικό πτωχευτικό νόμο της ΝΔ, θα επαναφέρει την προστασία τη κύριας κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, με την υπαγωγή της τόσο σε εξωδικαστική όσο και σε δικαστική διαδικασία, και με δεσμευτικότητα για τις Τράπεζες, εφαρμόζοντας παράλληλα πρόγραμμα επιδότησης των δόσεων. Για δε τα ρυθμισμένα δάνεια, θα δημιουργήσει Ειδικό Ταμείο Αναδιαρθρώσεων εντός της Αναπτυξιακής Τράπεζας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα δεχτεί τετελεσμένα. Έρχεται σύντομα η ώρα που το καθεστώς Μητσοτάκη θα είναι ένα θλιβερό παρελθόν», καταλήγει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This