Ο Πεντάροφσκι «καρφώνει» τον Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Βγάζει... λάδι τα Σκόπια και δείχνει εσωκομματικές αντιδράσεις για τη μη κύρωση των μνημονίων

Must Read

Παρότι οι παραβιάσεις των Σκοπιανών σε θέματα που προβλέπει η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών είναι πολλές και συνεχείς, με την ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο να ποιεί την νήσσαν, αλλά να βάζει πλάτη για την ένταξή τους στην Ε.Ε, ο πρόεδρός τους Στέβο Πεντάροφσκι προσπαθεί να βγει κι από πάνω, βγάζοντας «λάδι» τη σκοπιανή πλευρά και «καρφώνοντας» την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι όποιες καθυστερήσεις της, όπως η μη κύρωση των τριών μνημονίων της συμφωνίας, οφείλονται σε εσωκομματικές αντιδράσεις…

Μιλώντας στο Εthnos.gr, είπε ότι «ο ρυθμός της δραστηριότητας των επιτροπών πρέπει να ενταθεί, αλλά, μιλώντας για τα κίνητρα της ελληνικής πλευράς, εικάζω ότι συνδέονται με την εσωτερική πολιτική δυναμική στην Ελλάδα….» και τόνισε πως «το κρίσιμο μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει ήδη εφαρμοστεί, αλλά συμφωνώ ότι τα σοβαρά κράτη και οι υπεύθυνοι πολιτικοί από κάθε πλευρά θα πρέπει να τηρήσουν όλες τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στο έγγραφο. Εκ μέρους της χώρας μου, μπορώ να σας πω ότι μέλη δύο επιτροπών που συστάθηκαν από τις Πρέσπες είναι έτοιμα να συμμετάσχουν, και έχουν ήδη συμμετάσχει σε όλες τις συναντήσεις που συμφωνήθηκαν αμοιβαία και από τις δύο πλευρές».

Σημαντικά για τη νομική βάση της συνεργασίας Ελλάδας – Σκοπίων τα τρία μνημόνια

Επίσης, σε ερώτηση αν ανησυχεί που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει φέρει προς ψήφιση τα μνημόνια στη Βουλή, απάντησε: «Ελπίζω πολύ σύντομα να επικυρωθούν από το ελληνικό Κοινοβούλιο τα τρία μνημόνια. Όλα αυτά τα έγγραφα είναι σημαντικά προκειμένου να ενισχυθεί η νομική βάση της συνεργασίας μας, εκτός από την πολιτική, η οποία έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια».

Ο πρόεδρος των Σκοπίων υποστήριξε, ακόμα, ότι «οι πολέμιοι της συμφωνίας έχουν μειωθεί», και είπε πως ευελπιστεί ότι «όσο περνάει ο καιρός πολύ περισσότεροι θα συνειδητοποιήσουν ότι η συμφωνία ουσιαστικά σηματοδότησε ένα στρατηγικό άνοιγμα και για τις δύο χώρες». Υπογράμμισε ότι «ο ρυθμός δραστηριότητας των επιτροπών για τα σχολικά βιβλία και τα εμπορικά σήματα πρέπει να ενταθεί» και υποστήριξε ότι «πολλοί άνθρωποι στη χώρα του συνειδητοποίησαν ότι η αλλαγή του ονόματος δεν υπονόμευσε την εθνική ταυτότητά τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This