Mισή συγγνώμη και νέα ψέματα από Οικονόμου μετά τον σάλο

Το Μαξίμου επιχειρεί να παρουσιάσει ως… ανασκευή τις διευκρινίσεις του Politico

Must Read

Μετά την κατακραυγή και τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το Μαξίμου στοχοποιώντας τη δημοσιογράφο του Politico Νεκταρία Σταμούλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε σημερινή του δήλωση, παραδέχτηκε ότι «η χθεσινή αναφορά στην κ.Σταμούλη ελέχθη κατ’ υπερβολή και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί» ωστόσο επέμεινε στην κριτική σχολιάζοντας ότι «παρότι εδώ και καιρό στα κείμενα της δε διαχωρίζει τις προσωπικές της εκτιμήσεις από τα γεγονότα».

Μάλιστα, σα να μην έφτανε αυτή η «μισή συγγνώμη», ο ίδιος συνέχισε τονίζοντας ότι ο πολιτικός έχει κάθε δικαίωμα να αντιπαρατίθεται με δημοσιογράφους σε εκτιμήσεις, σχολιασμό και ερμηνεία».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε στα όσα έγραψε για την απάντηση της Αθήνας στην Κομισιόν και το άρθρο του Politico, υποστηρίζοντας ότι το κείμενο είχε ανακρίβειες. Επιπλέον, ο ίδιος αποκάλυψε ότι το Μαξίμου έστειλε επιστολή στο Politico, το οποίο «σήμερα προβαίνει σε μερική ανασκευή».

Βέβαια, στην πραγματικότητα, η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι προχώρησε σε διευκρινίσεις, αναφορικά με τη θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την υπόθεση παρακολούθησης Ανδρουλάκη, η οποία επισημαίνει ότι οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν «για τις λανθασμένες ενέργειες στη διαδικασία των νόμιμων υποκλοπών».

«Η ελληνική κυβέρνηση δημοσίευσε την επιστολή που έστειλε ο μόνιμος αντιπρόσωπός της στην ΕΕ στις 2 Αυγούστου στη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης της Επιτροπής, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Playbook της Τετάρτης» αναφέρει τo Politico.

Στήριξη στη δημοσιογράφο από το Politico

Σημειώνεται ότι με ανακοίνωσή του το Politico στάθηκε στο πλευρό της  δημοσιογράφου. 

«Το POLITICO στέκεται στην αξιοπιστία και την ακεραιότητα του ρεπορτάζ της Νεκταρίας Σταμούλη.

Η Σταμούλη είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης του POLITICO. Άρχισε να συνεργάζεται μαζί μας το 2019 μετά από περισσότερα από επτά χρόνια ρεπορτάζ στην Wall Street Journal. Είναι επίσης πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου της Ελλαδας.

Ως απάντηση στην ουσία της καταγγελίας, εξετάσαμε την επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στην ΕΕ Ιωάννη Βράιλα και δηλώνουμε ικανοποιημένοι που τα όσα ανέφερε η Νεκταρία Σταμούλη στο θέμα της Τετάρτης είναι απολύτως ακριβή», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Politico.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This