Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Δώσατε εντολή παρακολούθησης για να ελέγχετε το ΠΑΣΟΚ! Αυτό που ζούμε είναι εκτροπή, παραιτηθείτε!»

«Είστε ο ιθύνων νους αυτής της παρακρατικής λειτουργίας»

Must Read

«Είσαστε ο ιθύνων νους αυτής της παρακρατικής λειτουργίας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής. Εξήγγειλε μάλιστα «ανένδοτο θεσμικό αγώνα» και εκτίμησε ότι «η ψήφος του λαού εδώ που φτάσαμε αποτελεί την μοναδική επιλογή για όλους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές: την δημοκρατική και την καθεστωτική. «Όσο για εσάς κ. Μητσοτάκη φοβάμαι ότι δεν έχετε πολλές επιλογές. Έχετε δύο. Την δημοκρατική που συνεπάγεται αναγνώριση ευθυνών παραίτηση και εκλογές και καθεστωτική που συνεπάγεται συγκάλυψη προκλήσεις τοξικότητα λάσπη και διχασμό. Και κινήσεις πανικού που θα κάνουν μεγαλύτερη ζημία στην διεθνή εικόνα της χώρας. Σας ενθαρρύνω να πράξετε το πρώτο. Παραιτηθείτε και δώστε την δυνατότητα στους Έλληνες να κρίνουν και να αποφασίσουν», είπε.

Η έξοδος του καθεστώτος Μητσοτάκη

Οι παρακολουθήσεις «δεν ήταν μία κακιά στιγμή», ήταν «θεμελιακό στοιχείο του καθεστώτος που στήθηκε» και «με πλήρη γνώση του εγκληματικού του χαρακτήρα από εσάς», πρόσθεσε και εκτίμησε ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη και Κουκάκη «είναι η κορυφή του καθεστωτικού παγόβουνου Μητσοτάκη».

«Αυτό που ζούμε είναι εκτροπή. Και έχουμε χρέος να αντιδράσουμε», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας σημειώνοντας με νόημα: «στην αρχαία τραγωδία η κορυφαία στιγμή είναι η έξοδος, Αυτό που ζούμε είναι η έξοδος του καθεστώτος Μητσοτάκη και η έξοδος από το καθεστώς Μητσοτάκη».

Σταμάτησε την αγόρευση για να δώσει εξηγήσεις ο σιωπηλός Μητσοτάκη

Ο Αλ. Τσίπρας έδειξε τον πρωθυπουργό πίσω από το σκάνδαλο. «Τον κ. Ανδρουλάκη δεν αποφάσισε ο ανιψιός σας να τον παρακολουθήσει. Εσείς προσωπικά δώσατε την εντολή. Εσείς! Προσωπικά εσείς. Όχι γιατί είναι πράκτορας ούτε γιατί έχει σχέση με Κινέζους. Μην ευτελίζετε άλλο τον πολιτικό διάλογο και μην κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Δώσατε εντολή να τον ακούνε γιατί μέσα στην αλαζονεία σας θέλατε να ελέγξετε τις εξελίξεις και στο τρίτο κόμμα ώστε να διασφαλίσετε τις εξελίξεις ενόψει του νέου εκλογικού νόμου και της απλής αναλογικής. Αυτός είναι ο λόγος και είναι ποταπός», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «και τον κ. Κουκάκη τον παρακολουθούσατε γιατί τόλμησε να ελέγξει την νομοθετική σας πρωτοβουλία να δώσετε ασυλία σε τραπεζικά στελέχη για κακουργηματικές απιστίες».

«Είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι μπορεί ο πρωθυπουργός να παρακολουθεί πολιτικό για λόγους εθνικής ασφάλειας; Ποιος θα τον κρίνει τον λόγο αυτό; Ο ίδιος μαζί με τους στενούς του συνεργάτες του; Είστε νομικά πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένος να αφήσετε τα μισόλογα και να δώσετε εξηγήσεις. Έχετε υποχρέωση να εξηγήσετε ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας που σας οδήγησε να παρακολουθήσετε το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Δώστε μία απάντηση. Ποιος ήταν ο λόγος, ήταν πράκτορας, είναι κατάσκοπος, είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα;», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στο ερώτημα: «σταματώ την αγόρευσή μου και σας δίνω τον λόγο για να απαντήσετε». Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό για «Θράσος και δειλία γιατί δεν αναλαμβάνετε την πολιτική ευθύνη. Δεν φταίω εγώ φταίει ο ανιψιός μου, ούτε παιδιά δημοτικού δεν το κάνουν αυτό».

Υπόλογος

«Δεν έρχεστε εδώ ως τιμητής αλλά ως υπόλογος για ένα βαρύτατο θεσμικό παράπτωμα», είπε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «Ο λαός μας λέει φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Εδώ όμως δεν θα φοβηθεί κανείς. Γιατί είστε κατηγορούμενος για θεσμική εκτροπή και υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Το να μιλάτε εσείς για ανηθικότητα ενώ είστε υπόλογος και κατηγορούμενος για παρακολούθηση πολιτικών σας αντιπάλων. Δεν είναι ένα πολιτικό σφάλμα, είναι αξιόποινη πράξη, όταν οι παρακολουθήσεις αφορούν παραβίαση απορρήτου των επικοινωνιών εκλεγμένου αντιπροσώπου του ελληνικού λαού και ακόμη περισσότερο δεν νοείται καμία επίκληση νομιμότητας ή νομιμοφάνειας όταν αφορά εκλεγμένο αρχηγό πολιτικού κόμματος».

«Αν δεν φοβάστε νέες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις ψηφίστε την κατάργηση της τροπολογίας για την ΑΔΑΕ να ενημερωθούν οι βουλευτές αν παρακολουθούνται», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This