Ανδρουλάκης: Πόντιος Πιλάτος το ΝΑΤΟ στα Ελληνοτουρκικά

«Προκαλεί εντύπωση που δεν βλέπει τον ελέφαντα στο δωμάτιο» είπε αναφερόμενος στο κρεσέντο προκλήσεων του Ερντογάν

Must Read

Ευθείες βολές προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ για τη στάση του όσον αφορά το ελληνοτουρκικό ζήτημα εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Ομάδας στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε εκτενώς στην ολοένα αυξανόμενη προκλητικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικρίνοντας τον γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ για την πολιτική των ίσων αποστάσεων που υιοθετεί απέναντι στις τουρκικές ύβρεις.

«Πολλές φορές οι δηλώσεις σας ηχούν στα αυτιά του ελληνικού λαού ως δηλώσεις Πόντιου Πιλάτου» είπε επί λέξει απευθυνόμενος στον προσκεκλημένο στη συνεδρίαση γραμματέα ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας πως «μας προκαλεί εντύπωση που δεν βλέπετε τον ελέφαντα στο δωμάτιο», όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, αναλυτικά στην κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής της Άγκυρας, προειδοποιώντας πως, αν οι αυταρχικοί αναθεωρητές ηγέτες αφεθούν να παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, τότε οδηγούμαστε σε καταστροφικές μη αναστρέψιμες καταστάσεις.

«Ομως», τόνισε, «υπάρχει μια χώρα στη Νατοϊκή Συμμαχία η οποία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία κρατώντας μια αμφιλεγόμενη στάση. Η χώρα αυτή είναι η Τουρκία και μάλιστα ο πρόεδρός της μιμείται τον αναθεωρητισμό και τον αυταρχισμό του Πούτιν», όπως ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, καταγγέλλοντας την ίδια ώρα πως ο «σουλτάνος» καταφέρεται εναντίον της Συνθήκης της Λωζάννης και αμφισβητεί ευθέως ακόμη και την εθνική μας κυριαρχία, παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, αλλά και ενώ υποδύεται τον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, υπονομεύει το κράτος δικαίου με θύματα χιλιάδες πολίτες στο εσωτερικό της χώρας του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This