Το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία ο Δένδιας, μέσω Μάλτας

«Ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα»

Must Read

Τη Βαλέτα επισκέφτηκε ο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου και συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Ίαν Μποργκ, και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Μάλτας, Άνγκλου Φαρούτζια.

Στις συζητήσεις τέθηκαν τα θέματα της εμβάθυνσης των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας Μάλτας και της συνεργασίας των δυο χωρών τόσο εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και εντός των Διεθνών Οργανισμών, το μεταναστευτικό – προσφυγικό, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι εξελίξεις σε Λιβύη και Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ έστειλε και μήνυμα στην Τουρκία, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτη η εχθρική ρητορική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και δηλώνοντας «ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα».

Όπως πρόσθεσε: «Οι χώρες μας μοιράζονται την ίδια ισχυρή δέσμευση στην ειρήνη και τη σταθερότητα, βασισμένη στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και φυσικά τις αρχές του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ. Αρχές που παραπέμπουν στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των χωρών. Και την απαγόρευση της χρήσης βίας και της απειλής χρήσης βίας. Δυστυχώς αυτές οι αρχές είναι υπό επίθεση στον κόσμο μας. Συζητήσαμε τι συμβαίνει στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή. Και οι δύο χώρες σταθερά καταδικάζουμε τις επιθετικές ενέργειες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This