Τώρα θυμήθηκε το χάος στα media ο υπουργός;

Σοκαριστικά απαθής η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τον 28χρονο που ασέλγησε στον 4χρονο - Kαθυστερημένη η παρέμβαση στο ανίκανο ΕΣΡ

Must Read

Η δουλειά κάθε κυβερνητικού εκπροσώπου είναι εξ ορισμού άχαρη. Η αποστολή που του αναθέτει μια κυβέρνηση είναι να ωραιοποιεί τις αστοχίες της και να λειτουργεί ως πρώτος κυματοθραύστης της. Οσο λιγότερα λέει τόσο πιο αποτελεσματική κρίνεται η δουλειά του απ’ όσους τον διόρισαν, αλλά και τόσο πιο αντιπαθής γίνεται στην κοινή γνώμη.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Από την αρχή ο Γιάννης Οικονόμου δείχνει «λίγος» για να διαχειριστεί με μια στοιχειώδη ευελιξία τα τεράστια λάθη του κυβερνητικού έργου. Το περιορισμένο ρεπερτόριό του σε επιχειρήματα εξαντλήθηκε από τους πρώτους μήνες. Και οι ευφάνταστες δικαιολογίες του, συχνά του αέρα, προκαλούν τη νοημοσύνη του κόσμου αλλά και εκνευρισμό.

Οταν ρωτήθηκε χθες, εύλογα, για ποιο λόγο δεν έχει συλληφθεί ακόμα ο 28χρονος που φέρεται ότι κακοποίησε σεξουαλικά το 4χρονο αγοράκι, παρά το γεγονός ότι με εισαγγελική εντολή έχουν δοθεί τα στοιχεία του στη δημοσιότητα, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε με σοκαριστική απάθεια: «Είναι μια περίεργη εξέλιξη, φαντάζομαι θα υπάρχει μια εξήγηση»… Ο βουλευτής Φθιώτιδας εκπροσωπεί μια κυβέρνηση. Η οποία κυβέρνηση παραδέχεται ότι είναι… θεατής σε μια υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο και… φαντάζεται ότι, δεν μπορεί, όλο και κάποια εξήγηση θα υπάρχει. Είναι σοβαρή απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου αυτή;

Ο κ. Οικονόμου, μάλιστα, έκανε και μια άλλη κίνηση. Ζήτησε με επιστολή την παρέμβαση του ΕΣΡ για όσα αποτρόπαια έχουν βγει στη δημοσιότητα για τον συστηματικό βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό. Επρεπε να περάσουν δύο ολόκληρες εβδομάδες για να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση, ώστε να «ξυπνήσει» με τη σειρά της το ΕΣΡ, που έχει πέσει σε κώμα διαρκείας; Επί 15 μέρες το κοριτσάκι κανιβαλίζεται από κανάλια και… δημοσιογράφους που αναρτούν φωτογραφίες, βάζουν κάμερες μπροστά στο σπίτι του παιδιού, περιγράφουν δικογραφίες, μιλάνε για λεπτομέρειες, σχολιάζουν εικόνες ή μεταδίδουν ιατροδικαστικές εκθέσεις. Τόσον καιρό, όμως, η κυβέρνηση δεν έχει ενοχληθεί, ώστε να πάρει έγκαιρα μια πρωτοβουλία και να κινητοποιήσει το ΕΣΡ που ντροπιάζει τον θεσμικό του ρόλο.

Επίδειξη της ανεπάρκειάς του

Δεν είναι, πάντως, μόνο αυτά για τα οποία ο κ. Οικονόμου κάνει επίδειξη της ανεπάρκειάς του για τον ρόλο:

  1. Κάνει μαθήματα στους δημοσιογράφους, όπως στο Politico, με το οποίο έσπασε τα μούτρα του προσπαθώντας να τους χειραγωγήσει. Το ίδιο έχει συμβεί πολλάκις και για ελληνικά δημοσιεύματα.
  2. Απαξιώνει, δίχως κανένα σοβαρό στοιχείο, ξένες εκθέσεις για την Ελλάδα, όπως έγινε για την 108η θέση της χώρας στην ελευθερία του Τύπου. Και περιγράφει μια πραγματικότητα που πολύ απλώς δεν υπάρχει.
  3. Ακόμα χειρότερα, μεταδίδει fake news, όπως με την περίπτωση Παπαγγελόπουλου τον Ιούλιο. Τότε ο Οικονόμου εξέδωσε μια δήλωση στην οποία ανέφερε πως ο πρώην υπουργός παραπέμφθηκε για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τα 10 πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Novartis. Στην πραγματικότητα ο Παπαγγελόπουλος παραπέμφθηκε για άλλη υπόθεση.
  4. Επιδίδεται ακόμα και σε ψεκασμένες θεωρίες, όπως συνέβη στην περίπτωση των υποκλοπών, που έβλεπε φαντάσματα, τύπου ρωσικού δακτύλου.
  5. Για τον παιδοβιαστή Μίχο είπε αρχικά ότι έχει ανασταλεί η ιδιότητα μέλους του στη Ν.Δ., ενώ μετά προσπαθούσε να πείσει ότι εννοούσε πως έχει διαγραφεί.
  6. Με τις υποκλοπές Ανδρουλάκη και Κουκάκη από την ΕΥΠ έπαιζε διαρκώς κρυφτό με μισόλογα, στην αρχή αρνούμενος ότι συμβαίνει κάτι και στη συνέχεια, όταν πιάστηκε στα πράσα η κυβέρνηση, επικαλούμενος τη νομιμότητα της παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Στα τέλη Αυγούστου ισχυριζόταν με έντονο ύφος ότι η Ε.Ε. δεν ζητά εξηγήσεις για τα όργια της ΕΥΠ του Μητσοτάκη, αλλά κι αυτό ήταν ψέμα.
  7. Τον Απρίλιο προκαλούσε την κοινή γνώμη, όταν έλεγε με κυνισμό για τους πολίτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν τον λογαριασμό ρεύματος «διακοπές ρεύματος πάντοτε γινόντουσαν και στο παρελθόν, ακόμα και όταν δεν είχαμε ενεργειακή κρίση. Οταν κάποιος δεν πληρώνει το ρεύμα του, πάντα βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτού του είδους τα περιστατικά».
  8. Για την αποφυλάκιση του «εκλεκτού» της κυβέρνησης, του καταδικασμένου βιαστή Λιγνάδη, απόφαση της Δικαιοσύνης που προκάλεσε οργή στην κοινή γνώμη, ο Οικονόμου ξεστόμισε τον Ιούλιο ότι ουσιαστικά φταίνε οι πολίτες που δεν καταλαβαίνουν τον Ποινικό Κώδικα.
  9. Για τον κορωνοϊό παραπληροφορούσε συστηματικά -κι αυτός, όπως και ο πρωθυπουργός- ότι πρόκειται για «πανδημία ανεμβολίαστων», ενώ χλεύαζε τη νοημοσύνη όλων όταν διαβεβαίωνε ότι «ουδέποτε έλαβε ο πρωθυπουργός την έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ».

Για τον Γιάννη Οικονόμου αυτοί οι 14 μήνες στο πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν πράγματι δύσκολοι. Πιο δύσκολοι ήταν, όμως, για τους δημοσιογράφους που σπάνια λάμβαναν σοβαρές απαντήσεις στα ερωτήματά τους, ενώ άκουγαν ταυτόχρονα και τα παλαιών αντιλήψεων κηρύγματα του βουλευτή περί δημοσιογραφικής νομιμοφροσύνης.

Για τους πολίτες αυτής της χώρας ο Οικονόμου είναι μια μόνιμη πηγή άρνησης, άγνοιας και σκόπιμης παραπληροφόρησης. Η κυβέρνηση της οποίας είναι εκπρόσωπος αυτολανσαρίστηκε προεκλογικά ως κυβέρνηση αρίστων. Στην πραγματικότητα παράγει τέτοια πληθώρα σκανδάλων και ανικανότητας που τα μέλη της έφτασαν να μη διστάζουν καν να δηλώνουν θεατές στο ίδιο τους το έργο.

Η απαράδεκτη χθεσινή απάντησή του κυβερνητικού εκπροσώπου περί… περίεργης εξέλιξης για μια τόσο ανατριχιαστική υπόθεση αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση πλέον απλώς παρακολουθεί ως παρατηρητής. Την εγκληματικότητα, την ακρίβεια, τους θανάτους στις ΜΕΘ, τα σκάνδαλα…

Γιάννης Οικονόμου – Γεωπόνος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος

  • Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1973 στη Λαμία και σπούδασε στο Γεωπονικό Αθηνών. Στη συνέχεια εργάστηκε ως γεωπόνος. Το 1998 έγινε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και από το 2013-2015 τοποθετήθηκε επικεφαλής της εταιρίας Οδικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΣΥ). Εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας το 2019 και τον Ιανουάριο 2021 ορίστηκε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Από τον Αύγουστο 2021 είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This