Δένδιας: Θα απαντήσουμε στην Τουρκία αργότερα…

«Θα αναπτύξουμε εκ νέου τις θέσεις μας σε χρόνο που θα κρίνουμε ως τον πλέον κατάλληλο για την προώθηση των συμφερόντων μας», υποστήριξε ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Must Read

Περίεργη, αν μη τι άλλο, ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια όσον αφορά την αντίδραση της Ελλάδας στην πρόσφατη επιστολή της Τουρκίας στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, με την οποία ισχυρίζεται ότι η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελλόριζο, αποτελεί όρο για την κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά.

Ο κ. Δένδιας, σε συνέντευξή του, τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν θα απαντήσει στην τουρκική επιστολή, καθώς αυτή απευθυνόταν στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και όχι στην Ελλάδα: «Η πρόσφατη επιστολή της Τουρκίας δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να επαναλαμβάνει ad nauseam τις γνωστές μονομερείς αιτιάσεις της. Εχουμε να κάνουμε με μία αγωνιώδη προσπάθεια της γείτονος να προσδώσει “νομικό” περίβλημα σε ένα συνονθύλευμα από αυθαίρετες ερμηνείες, ανυπόστατους ισχυρισμούς και έωλα επιχειρήματα που δεν έχουν καμία απολύτως νομική βάση και, μάλιστα, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Πρόκειται, σε τελική ανάλυση, για ένα μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Το σύνολο των τουρκικών αιτιάσεων το απορρίπτουμε. Εχουμε ήδη αναπτύξει ενδελεχώς τις θέσεις και τα επιχειρήματά μας με επιστολές που εστάλησαν στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ. Επιτρέψτε μου εδώ να κάνω μια σημαντική διευκρίνιση. Οι επιστολές της τουρκικής πλευράς δεν απευθύνονται στην Ελλάδα, αλλά στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ. Άρα δεν τίθεται ζήτημα “απάντησης”. Βεβαίως, θα αναπτύξουμε εκ νέου τις θέσεις μας σε χρόνο που θα κρίνουμε ως τον πλέον κατάλληλο για την προώθηση των συμφερόντων μας».

Υστερα από κάθε επιστολή της Τουρκίας υπήρχε αντίστοιχη, όπως ο ίδιος ο κ. Δένδιας απάντησε, «ανάπτυξη των επιχειρημάτων» της Ελλάδας. Πότε θα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να γίνει κάτι ανάλογο και ύστερα από την επιστολή που έστειλε στον γ.γ. του ΟΗΕ, στις 17 Σεπτεμβρίου, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον Οργανισμό, Φεριντούν Σινιρλίογλου;

Ο κ. Δένδιας στην ίδια συνέντευξη απάντησε ότι η Ελλάδα είναι θωρακισμένη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This