Νευρικός ο Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις: «Είναι ψέματα»

Κάλεσε τον Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Must Read

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη λίστα με τους 33 υπουργούς, βουλευτές και επιχειρηματίες που παρακολουθούνταν.

Σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει για τις νέες αποκαλύψεις. Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα νευρικός, την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο εσωτερικό της κυβέρνησης επικρατεί αναβρασμός και οργή.

«Πρόκειται περί απίστευτου ψέματος. Χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο και χωρίς καμία σύνδεση με μένα που κατηγορούμαι ότι ήμουν ο ιθύνων νους». Με ανεβασμένο τον τόνο της φωνής του, ο Μητσοτάκης χαρακτήρισε το δημοσίευμα «άκρως επικίνδυνο», υποστηρίζοντας ότι κανένας δεν πιστεύει ότι ο ίδιος είναι ο εγκέφαλος των παρακολουθήσεων: «Υπάρχει Έλληνας που μπορεί να πιστεύει ότι μέσα σε όλα που είχα να διαχειριστώ παρακολουθούσα τον υπουργό Εξωτερικών και τόσα πρόσωπα;», αναρωτήθηκε.

Επίθεση στον Βαξεβάνη και στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μητσοτάκης επιτέθηκε στον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει αποδεικτικά στοιχεία: «Το δημοσίευμα μιλά για μία σειρά από ονόματα που δήθεν ήταν σε παρακολούθηση χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι αυτό συνέβαινε και με καμία σύνδεση με εμένα προσωπικά που κατηγορούμαι ως σκευωρός. Υπάρχει κανένας που πιστεύει αυτά τα τρεισήμισι χρόνια στο ελεύθερο μου χρόνο ότι όσα έχουν συμβεί σε αυτά τα τρεισήμισι χρόνια παρακολουθούσα συζύγους τις συζύγους υπουργών. Είναι δυνατόν να πέφτει η πολιτική ζωή του τόπου τόσο χαμηλά και να καταγράφεται μια ιστορία χωρίς κανένα στοιχείο».

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο Τσίπρας κρύβεται πίσω από τον Βαξεβάνη και το δημοσίευμα: «Καμία απόδειξη δεν υπάρχει γι’ αυτά τα οποία γράφονται. Ζητάω από τον εισαγγελέα να ζητήσει στοιχεία. Πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον Βαξεβάνη, υποστήριξε: «Όχι απλά συκοφάντης αλλά και εθνικά επικίνδυνος ο κ. Βαξεβάνης. Ο μόνος που εμπλέκεται ανοικτά και με αποφάσεις αμερικανικού δικαστηρίου με ροή ρωσικού χρήματος. Πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας με στόχο για να βουλιάξει τον τόπο σε μία απίστευτη λάσπη.Ο Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος με απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου το 2016 εμπλέκεται σε ροή ρωσικών κεφαλαίων στην Ελλάδα. Δεν θα σταθώ στην ιστορία καθενός. Θα την κρίνουν οι πολίτες. Δεν γίνεται η πολιτική ζωή του τόπου να κατηγορείται ο πρωθυπουργός για παρακολούθηση υπουργών του. Και είναι υπεύθυνος αποκλειστικά ο κ. Βαξεβάνης». 

Για το Predator απάντησε: «Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν υπάρχει το λογισμικό Predator. Δεν το γνωρίζω και πρέπει να το μάθουμε ποιος και γιατί το χρησιμοποιεί. Θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα ξεδιαλύνουμε αυτό το κουβάρι» ενώ ισχυρίστηκε ότι τον στοχοποιούν επειδή θέλει να πάει τη χώρα μπροστά… «Εδώ και επτά χρόνια στοχοποιούμαι προσωπικά γιατί έχω αναλάβει να πάω τη χώρα μπροστά» δήλωσε.

Κάλεσε τον Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας

Στη συνέχεια κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας: «Προκαλώ τον Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Και να τοποθετηθεί η Βουλή εάν εμπιστεύεται αυτή την κυβέρνηση και αυτόν τον πρωθυπουργό» είπε και πρόσθεσε: «Θέλει να διασπείρει διχασμό μέσα στη ΝΔ. Να μην αισθάνεται ασφαλής για τις επικοινωνίες του. Μιλάω καθημερινά με τους υπουργούς μου. Τους εμπιστεύομαι. Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος σήμερα ότι παρακολουθώ τα τηλέφωνα των υπουργών μου, των συζύγων τους κ.λ.π», είπε.

«Θα δεχθώ την πρώτη από τις τέσσερις προτάσεις του κ. Τσίπρα. Ακολουθεί ό,τι και όλος ο λαϊκισμός. Αμφισβητεί εκ των προτέρων το αποτέλεσμα των εκλογών. Έχω χρέος να μην αφήσω τη χώρα να βουλιάξει στον βούρκο και να οδηγήσω τη χώρα με ασφάλεια σε εκλογές. Προφανώς δεν πρόκειται να αποδεχθώ καμία προϋπόθεση εκτός αυτών που ορίζει το Σύνταγμα» είπε μεταξύ άλλων και απάντησε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας: «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Δεν θα συρθώ σε πρόωρες εκλογές από επαγγελματίες εκβιαστές που αυτό ακριβώς θέλουν να πετύχουν».

«Θα δεχθώ την πρώτη από τις τέσσερις προτάσεις του κ. Τσίπρα. Ακολουθεί ό,τι και όλος ο λαϊκισμός. Αμφισβητεί εκ των προτέρων το αποτέλεσμα των εκλογών. Έχω χρέος να μην αφήσω τη χώρα να βουλιάξει στον βούρκο και να οδηγήσω τη χώρα με ασφάλεια σε εκλογές. Προφανώς, δεν πρόκειται να αποδεχθώ καμία προϋπόθεση εκτός αυτών που ορίζει το Σύνταγμα» δήλωσε και αποκάλεσε… επαγγελματίες εκβιαστές όσους βγάζουν στο φως τα σκάνδαλα της κυβέρνησής του:

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Δεν θα συρθώ σε πρόωρες εκλογές από επαγγελματίες εκβιαστές που αυτό ακριβώς θέλουν να πετύχουν» δήλωσε.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το σκάνδαλο Πάτση, τον βουλευτή της ΝΔ που έκανε business με τα κόκκινα δάνεια και τις απευθείας αναθέσεις, ο Μητσοτάκης δήλωσε: «Προφανώς η επιλογή του κ. Πάτση ήταν προβληματική και αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί», παραδέχτηκε ο κ. Μητσοτάκης. «Ευθύνη μας είναι ο εκσυγχρονισμός του συστήματος του πόθεν έσχες. Στο παρελθόν υπήρξε εκμετάλλευση του συστήματος του Πόθεν Έσχες και έχω υπάρξει θύμα. Πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα που πραγματικά να ελέγχει όσους πρέπει να ελεγχθούν», σημείωσε.

Επίθεση στον Μαρινάκη

Σχετικά με την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννης Βρέντζος, ο οποίος αποκάλεσε «εγκληματική οργάνωση» το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός αντεπιτέθηκε: «Εγκληματική οργάνωση; Είμαι Ολυμπιακός. Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους τους. Δεν γίνεται επειδή έχουν μία ομάδα ή μέσα ενημέρωσης, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπονομεύουν, να αλλάζουν απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη. Οι ρόλοι είναι απόλυτα καθορισμένοι. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους αλλά ούτε υποβολείς μας ούτε η κυβέρνηση ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε γινόμαστε αντικείμενο εκβιασμού. Πού ακριβώς ήταν η εγκληματική οργάνωση τότε όταν ο Ολυμπιακός έπαιρνε πρωταθλήματα;» είπε και πρόσθεσε: «Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους τους, νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάζουν και να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση. Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς, να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This