Στα πάτρια εδάφη με τον σκούφο του ο Γιώργος Παπανδρέου

Must Read

Ο Γιώργος Παπανδρέου, παρά τα όλα όσα λέγονται, είναι ένας ακομπλεξάριστος πολιτικός, που αδιαφορεί για τα στερεότυπα, ακόμη και αυτά του dress code. Εβαλε το χαριτωμένο σκουφάκι του, λοιπόν, το Σαββατοκύριακο, και πήγε εκδρομή στο χωριό καταγωγής του παππού του, στο Καλέντζι Αχαΐας, εκεί όπου οι Παπανδρέου λατρεύονται.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Το Καλέντζι είναι γνωστό πανελληνίως ως ο γενέθλιος τόπος της πολιτικής δυναστείας των Παπανδρέου, που έχει δώσει τρεις πρωθυπουργούς στη χώρα. Επίσης, από το Καλέντζι κατάγεται η οικογένεια Κατσιφάρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός πήγε, λοιπόν, στο Καλέντζι και παρότι είχε ηλιόλουστη ημέρα, όπως ο ίδιος μάς πληροφόρησε, εκείνος φόρεσε το σκουφάκι του, που παρεμπιμπτόντως του πήγαινε πολύ. Ισως κρύωνε, ίσως πάλι όχι, και απλώς το φόρεσε για στιλ! Παρ’ όλα αυτά η βόλτα έγινε και όλο το χωριό υποδέχτηκε με χαρά τον πρώην πρωθυπουργό.

Το σπίτι όπου έμενε ο Γεώργιος Παπανδρέου στο χωριό, άλλωστε, ετοιμάζεται να γίνει μουσείο και ο Γιώργος ήθελε να επιβλέψει τις διαδικασίες. «Μαζί με αγαπημένους φίλους και συμπατριώτες περπατήσαμε το χωριό. Φτάσαμε στο υπό διαμόρφωση μουσείο που θα στεγαστεί στο παλιό σπίτι όπου έμενε ο Γεώργιος Παπανδρέου. Ο πολιτιστικός σύλλογος του Καλεντζίου πασχίζει με πολλές ωραίες προτάσεις για την περιοχή. Περιοχή και συγχωριανοί που από μικρός αγάπησα, περιοχή συνδεδεμένη με την ιστορία της δημοκρατίας μας» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σε κεντρικό σημείο του χωριού δεσπόζουν αντικριστά οι ανδριάντες του Γεωργίου και του Ανδρέα Παπανδρέου, μπροστά από το ήδη υπάρχον μουσείο, που περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα και σπάνια έγγραφα από την ένδοξη εποχή του «Γέρου της Δημοκρατίας».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This