Δευτέρα 14/6/2021

Τι κρύβεται πίσω από το «κύριε πρωθυπουργέ» του Κυριάκου στον Αντώνη

Μεγάλη έκπληξη για το κοινό στο Μέγαρο Λόγου της Καλαμάτας το Σάββατο το μεσημέρι, όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα και άρχισε τις προσφωνήσεις.

«Κύριε πρωθυπουργέ!», είπε. Στο ακροατήριο επικράτησε έκπληξη. «Μα σε ποιον απευθύνεται; Αυτός είναι ο πρωθυπουργός!», ακούστηκε από κάτω. Γρήγορα το μυστήριο λύθηκε. Ένας από τους ακροατές ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

Περίεργη κίνηση αβρότητας μέσα στην περιφέρεια Σαμαρά, τον οποίο είναι γνωστό πως δεν… αγαπάει ιδιαίτερα. Μάλλον το αντίθετο. Ίσως να μίλησε έτσι για λόγους ευγενείας, άλλωστε πρόσφατα ο Κυριάκος είχε πλέξει το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Καραμανλή συγκρίνοντάς τον με τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Ίσως η αλήθεια της κίνησης αυτή του πρωθυπουργού να κρύβεται στις… προθήκες των βιβλιοπωλείων, όπου θα υπάρχει σύντομα ο δεύτερος τόμος με τις ηχογραφημένες συνομιλίες του πατρός του Κωνσταντίνου με τον Αλέξη Παπαχελά. Και αυτός ο δεύτερος τόμος που θα κυκλοφορήσει σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία, παραμονές προεδρικής εκλογής, περισσότερα προβλήματα μπορεί να του δημιουργήσει παρά να του λύσει, σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία».

ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ

Το ρεπορτάζ λέει πως ο επίτιμος έχει μιλήσει με πολύ σκληρά λόγια για τον Αντώνη Σαμαρά (σ.σ.σιγά την έκπληξη). Μα πάρα πολύ σκληρά.

Επίσης, ο «Ψηλός» έχει πει–πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- και βαριές κουβέντες για τον εθνάρχη, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Έτσι, ο πρωθυπουργός, θέλει τώρα να μαζέψει κάπως τα σχόλια του πατέρα του και να καλοπιάσει τους… θιγόμενους. Αυτούς που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να του ανατινάξουν την προεδρική εκλογή. Οι δέκα διαρροές στην πρόσφατη ψηφοφορία κάτι έδειξαν (σ.σ. ναι, ναι, δέκα).

Εκτός από τον Σαμαρά, υπάρχει και ο αδερφός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Αχιλλέας. Και αυτή τη φορά θα είναι σχετικώς δύσκολο να μείνει σιωπηλός, όπως στο πρώτο βιβλίο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ