Ακρίβεια: Κυριάκο, κάν’ το όπως ο Σάντσεθ!

Στο στόχαστρο των πολιτών το «καλάθι του νοικοκυριού» και το food pass, μετά την ανακοίνωση των μέτρων που λαμβάνει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας για την ανακούφιση των Ισπανών

Must Read

Στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιδοματική πολιτική βγαλμένη από τον βαθύ παλαιοκομματισμό άλλων εποχών -δηλαδή δίνοντας χαρτζιλίκι και ψίχουλα- επιχειρεί, τάχα, να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, αλλά επί της ουσίας την επιδοτεί, στην Ισπανία όμως ο Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ουσιαστικά μέτρα για την ανακούφιση των Ισπανών με δραστική μείωση του ΦΠΑ που σε βασικά είδη διατροφής (ψωμί, αλεύρι, γάλα, τυρί, αβγά, φρούτα, λαχανικά, πατάτες, δημητριακά) μηδενίζεται.

Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τους Ελληνες, ενώ ειδικά οι χρήστες των social media, αφού συνέκριναν τις δύο πολιτικές, εξέφρασαν την οργή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της κυβέρνησης, εξαπολύοντας πυρά για τα «χαρτζιλίκια» που μοιράζει, κοροϊδεύοντας τους πολίτες.

Στο στόχαστρό τους το «καλάθι του νοικοκυριού», για το οποίο επαίρεται ο Αδωνις Γεωργιάδης, και το food pass, που ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ο πρωθυπουργός, δηλαδή την κάλυψη του 10% των αγορών διατροφής από το κράτος. Ενα μέτρο αμφίβολης αποτελεσματικότητας, αφού παράγοντες της αγοράς λένε ότι πιθανόν να οδηγήσει σε νέα κερδοσκοπική αύξηση των τιμών.

Ιδού μερικά χαρακτηριστικά σχόλια: «Μάλλον στην Ισπανία δεν θα ‘ναι σοβαροί που μηδενίζουν και όχι απλά μειώνουν τον ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter και ένας άλλος σημείωσε: «Στην Ισπανία η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μηδενίζει τον ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα για να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος διαβίωσης, στην ΕΛΛΑΔΑ 2.0 η #κυβέρνηση_Μητσοτάκη μοιράζει #foodpass (ΔΕΛΤΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ)».

«Κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα πρώτης ανάγκης η Ισπανία. Τέτοια Ευρώπη θέλουμε; Καθόλου αξιοπρέπεια; Εμείς στο ύψος μας. Στις τιμές» έγραψε ειρωνικά ένας άλλος.

Ενας ακόμα, απαντώντας επί της ουσίας στον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι τάχα δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική από τα δικά της επιδόματα, υπογράμμισε: «Υπάρχει εναλλακτική. Η Ισπανία λαμβάνει μέτρα στήριξης ύψους 10 δισ. € για τους αδύναμους: Μηδενικός ο ΦΠΑ για το ψωμί, το γάλα, το τυρί, τα φρούτα, τα λαχανικά ή τα δημητριακά. Εδώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπατά τους πολίτες με marketpass & το καλάθι του νοικοκυριού».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This