Ο Ερντογάν μας απειλεί με πυραύλους και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στέλνει μήνυμα ειρήνης και διαλόγου!

Ούτε που αναφέρουν το όνομα της Τουρκίας και αρκούνται σε γενικότητες και αοριστολογίες

Must Read

Είναι άξιο απορίας πως γίνεται Αμερικανοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι να δηλώνουν το πόσο σημαντικός, στρατηγικός και σταθερός εταίρος των ΗΠΑ είναι η Ελλάδα και από την άλλη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μονίμως να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, χρησιμοποιώντας πάντα αοριστικολογίες και γενικά συμπεράσματα περί… ειρήνης και διαλόγου με την Τουρκία, που μας απειλεί διαρκώς.

Μόλις σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε ένα από τα γνωστά παραληρήματά του και μιλώντας σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του (ΑΚΡ), κάλεσε την Ελλάδα να.. καθίσει φρόνιμα για να μην μας πειράξουν, υπονοώντας πυραυλική επίθεση!

Σε ερώτηση λοιπόν των Ελλήνων ανταποκριτών, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τήρησε την ίδια ακριβώς στάση που τηρούν πάντα απέναντι στις εις βάρος μας τουρκικές απειλές. Γενικότητες και… ευχές για ειρήνη, διάλογο και διπλωματία! Άρες, μάρες, κουκουνάρες δηλαδή.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «δεν υπάρχει αλλαγή στη μακροχρόνια θέση των ΗΠΑ. Πιστεύουμε ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να είναι σεβαστές και να προστατεύονται. Ως θέση αρχής, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύουν τα ζητήματα θαλάσσιας οριοθέτησης ειρηνικά σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Ενώ γενικά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παίρνουν θέση για τις διαφορές στα θαλάσσια σύνορα άλλων κρατών, καλούμε όλα τα μέρη να απέχουν από όλες τις ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο να αυξήσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους και τους εταίρους μας να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Προτρέπουμε όλους τους συμμάχους μας να αποφύγουν τις απειλές και την προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσουν την ένταση και δεν θα βοηθήσουν κανέναν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This