Αν είχε τσίπα η Δόμνα, θα είχε παραιτηθεί

Με όσα είπε για το κακοποιημένο 12χρονο κοριτσάκι στη Βουλή ξεπέρασε όλα τα όρια ανικανότητας και επικινδυνότητας η υφυπουργός της γκάφας

Must Read

Η Δόμνα Μιχαηλίδου παρέμεινε και χθες στην ασφάλεια της θέσης της και κάνει προεκλογικό αγώνα για να εκλεγεί στον Πειραιά. Δεν είχε την τσίπα να παραιτηθεί έπειτα απ’ αυτό που έκανε στο 12χρονο κοριτσάκι του Κολωνού, ούτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε το αυτονόητο: να την… παραιτήσει. Αυτή είναι η ευαισθησία της κυβέρνησης των… αρίστων.

  • του Βασίλη Γαλούπη

Το ερώτημα σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία παραμένει: Είναι δυνατόν η Μιχαηλίδου να παριστάνει την υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων έπειτα από αυτό που έκανε στη Βουλή; 

Σε μια απάνθρωπη υπόθεση με θύμα ένα 12χρονο παιδί που βιαζόταν συστηματικά και επανειλημμένα από κτήνη καθρεφτίζεται κάθε μέρα που περνά η γύμνια της Πολιτείας:

  • Τον Οκτώβριο το ΕΣΡ του Κουτρομάνου και οι αρμόδιες Αρχές για τα Προσωπικά Δεδομένα αγνόησαν επιδεικτικά τις εκκλήσεις των δημοσιογραφικών ενώσεων να παρέμβουν έγκαιρα και δυναμικά για να σταματήσει ο διασυρμός του παιδιού από τους «δημοσιογράφους της κλειδαρότρυπας», που στήνονταν έξω από το σπίτι του με κάμερες με σκοπό να το ταυτοποιήσουν.
  • Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. προχωρούν με ρυθμό χελώνας και είναι ακόμα άγνωστο, μήνες μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης, αν τελικά θα βρεθούν όλοι οι βιαστές του κοριτσιού για να καθίσουν στο σκαμνί ένας προς έναν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
  • Τα ερωτήματα αυξάνονται από την πληροφορία που είδε τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας ότι στο μαγαζί του Μίχου βρέθηκαν τυχαία από εργάτη που καθάριζε τον χώρο τηλεφωνική συσκευή και τάμπλετ! Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε τι σόι έρευνα έχει γίνει στο μαγαζί του Μίχου όλο αυτό το διάστημα; Και όλα αυτά τέσσερις ολόκληρους μήνες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης βιασμών και μαστροπείας της 12χρονης.
  • Τώρα αποκαλύπτεται και ότι, για να δει κάθε εφτά και 15 μέρες παιδοψυχολόγο, απαιτείται να καλυφθεί κάθε φορά απόσταση 100 χιλιόμετρα πηγαινέλα! Επειδή δεν… υπάρχει άλλος διαθέσιμος ειδικός στην περιοχή όπου μένει, όταν όλη η Ελλάδα είναι πλέον γεμάτη ψυχολόγους.

Πού είναι η φροντίδα του κράτους και της κυβέρνησης; 

Το σύστημα και η υφυπουργός του, η οποία είναι αρμόδια για τις κοινωνικές υποθέσεις, τα θέματα πρόνοιας και την κοινωνική αλληλεγγύη, απογοήτευσαν ακόμα μια φορά αυτό το παιδί.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή, η Μιχαηλίδου έβγαλε σε κοινή θέα όλα τα στοιχεία για το πού βρίσκεται σήμερα η 12χρονη. Άλλος στη θέση της θα είχε παραιτηθεί την ίδια μέρα. Η ίδια δεν ζήτησε ούτε συγγνώμη. Προφανώς δεν αξιολόγησε ως σοβαρό αυτό που έκανε, ούτε είδε ή άκουσε κάτι για τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

«Προσπαθούμε τόσο καιρό να διαφυλάξουμε τα στοιχεία και τον τόπο διαμονής του παιδιού ως κόρη οφθαλμού, έχω παρακαλέσει όλους τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές προσωπικά και ενώ προσπαθούμε να προστατέψουμε το παιδί με νύχια και με δόντια, έρχεται η υφυπουργός και αποκαλύπτει πού βρίσκεται η 12χρονη, σε ποιο σχολείο πηγαίνουν η ίδια και ο αδελφός της» κατήγγειλε, δικαιολογημένα αγανακτισμένη, η δικηγόρος της οικογένειας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είπε ακόμα ότι «η μόνη παροχή από το κράτος ως τώρα είναι ένας παιδοψυχολόγος που πρέπει να κάνει 100 χιλιόμετρα πηγαινέλα για να δει το παιδί. Δεν έχουμε καμία βοήθεια, δεν υπάρχει καμία κοινωνική μέριμνα από την Πολιτεία. Η Πολιτεία έχει δώσει μόνο δύο γάλατα εβαπορέ και δύο πακέτα μακαρόνια. Τα δύο αδέλφια κοιμούνται σε έναν σπασμένο καναπέ».

Με άλλες δηλώσεις η δικηγόρος είπε ότι δεν αληθεύει η κατάσταση που παρουσίασε η υφυπουργός για παρεχόμενη κατ’ οίκον διδασκαλία: «Τα κατ’ οίκον μαθήματα τα ζητάμε εδώ και τρεις μήνες, χωρίς όμως να υπάρχει ανταπόκριση. Δεν μας εξηγούν γιατί δεν έχουν ξεκινήσει. Υποτίθεται πως για το θέμα είχε επιληφθεί ο γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης».

Μόλις πριν από δύο μήνες, τον Νοέμβριο, η Δόμνα Μιχαηλίδου έδειχνε να πέφτει κι αυτή από τα σύννεφα για την «Κιβωτό», «διαφημίζοντας» την άγνοιά της για τα όργια που γίνονταν εκεί, όταν θα έπρεπε να γνωρίζει βάσει των ελέγχων που υποτίθεται ότι διεξάγονταν στην δομή σύμφωνα με τον δικό της νόμο.

Τόσο καιρό μετά και ακόμα περιμένουμε από την αρμόδια υφυπουργό τα οικονομικά στοιχεία που ήταν υποχρεωμένη να καταθέτει η «Κιβωτός» κάθε χρόνο, αλλά και τις εκθέσεις των ελέγχων που, όπως ορίζει ο νόμος της, έπρεπε να γίνονται δύο φορές τον χρόνο στο «μαγαζί» του πατέρα Αντωνίου.

Η ίδια υφυπουργός έχει κάνει γκάφες ακόμα και για την 28η Οκτωβρίου, όταν στο Έπος του ’40 είδε… εθελοντισμό, λες και επρόκειτο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Σήμερα η εθνική μας εορτή μάς θυμίζει όσο ποτέ τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού» έλεγε στην επέτειο του 2019.

Όμως πλέον ξεπέρασε όλα τα όρια. Τα φώτα των ΜΜΕ αποτραβήχτηκαν σταδιακά από την υπόθεση της 12χρονης, όμως το κοριτσάκι εξακολουθεί να βιώνει τη φρίκη των συνεπειών όσων του συνέβησαν την περίοδο των βιασμών, μεγεθυσμένη πια και από την ανικανότητα της Πολιτείας. Αυτό το παιδί δεν κλήθηκε τελικά να τα βάλει μόνο με την κακία και την αδιαφορία του κόσμου, αλλά τώρα και με την επικίνδυνη ανοησία.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1987 και σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Γιορκ, με μεταπτυχιακό στο Κέμπριτζ. Εργάστηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ και διετέλεσε σύμβουλος σε κρατικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Ηταν σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του Μητσοτάκη και μετά τις εκλογές του 2019 διορίστηκε, ως εξωκοινοβουλευτική, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αρμοδιότητα τα θέματα Πρόνοιας. 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This